• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

11.04.2020

18:03

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 24! Jaje na oko bez oka! Crni sprema fenomenalan recept "pun" belančevina! (VIDEO)

Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 24! Jaje na oko bez oka! Crni sprema fenomenalan recept "pun" belančevina! (VIDEO)

Podeli vest

Dragi moji debelići, posle novih modela treninga, koje smo predstavili u prethodnim danima, došao je red da spremimo i neko jelo. Kao što znate pored voća i povrća bogatog vlaknima i vitaminima, našu ishranu smo proširili i sa proteinima i belanćevinama iz mesa i jaja. Samim tim u današnjem videu ću vam predstaviti recept za jelo od jaja koje je izuzetno zdravo, hranjivo i niskokalorično. Nazvao sam ga "Jaje na oko bez oka", zato što je sistem prženja sličan "jajima na oko" ali nema žumanca već samo belanca koja su ubedljivo najzdraviji deo ove namirnice

Priprema je izuzetno laka, "razbijete" tri jaja, i starinskom metodom, pomoću ljuski, odvojite žumanca od belanaca. Belanca potom mutite tri minuta viljuškom dok ne postanu penasta i začinite po ukusu (so, biber). Nakon toga stavite ih u tiganj u kome ste prethodno zagrejali minimalnu količinu ulja, tek da ga podmažete (10 grama ili jedna ravna supena kašika). Sve ovo mešajte varjačom oko četiri minuta dok belanca ne budu gotova. U ovaj recept možete dodati i sve vrste povrća a najćešće idu mladi luk, paprika, tikvice... U slučaju da volite da u jaja stavljate sir, molim vas da ne koristite masne sireve poput fete ili kačkavalja već nemasni mladi sir koji ima da se kupi u svim radnjama.

Pošto se meni danas ništa od toga nije jelo odlučio sam da belanca nakon serviranja u tanjir ukrasim sa kiselim krastavcima koji mi izuzetno prijaju, a vi možete koristi bilo šta od povrća po ukusu.


Ovo jelo je izuzetno lako za pripremu, ukusno i držaće vas dugo sitim, a ima svega 139 kalorija, od čega 51 kaloriju imaju belanca i 88 kalorija ima 10 grama ulja. Pored toga što je niskokalorično, ovo jelo je zdravo i prepuno belančevina koje će nam mnogo značiti zato što prilikom fizičke aktivnosti "pomažu" organizmu da pravi mišiće i topi masti. Tako da uživajte u "Jajima na oko bez oka", nastavite da se rigorozno pridržavate našeg režima, trenirajte i imajte na umu da smo svakoga dana sve mršaviji i zgodniji. Idemo dalje, jedino odustajanje nam nikada neće biti opcija.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija