• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2020

18:57

DECA SE VRAĆAJU U ŠKOLE U JUNU? Šarčević saopštio koji je NAJLOŠIJI SCENARIO, pa najavio da će nastave biti i tokom prolećnog raspusta! (VIDEO)

Društvo

DECA SE VRAĆAJU U ŠKOLE U JUNU? Šarčević saopštio koji je NAJLOŠIJI SCENARIO, pa najavio da će nastave biti i tokom prolećnog raspusta! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarcević kazao je danas da je moguće da se đaci u Srbiji vrate u školske klupe u junu

- To bi mogao da bude početak juna, imamo sve spremno da to bude završeno do kraja juna - rekao je on za tv Prva.

Šarčević je napomenuo da je zabrinut za više od 100.000 nastavnika koji će biti rizična grupa kada počne nastava.

- Nisam voljan da se to desi brzo, školska godina traje do 31. avgusta. Svi zaslužuju neku vrstu predaha, mislim da imamo dovoljno vremena, imamo ceo maj. Mi u maju radimo nastavu na daljinu - kazao je on.

Govoreći o novinama u nastavi na daljinu, ministar je kazao da je od 25. marta Ministarstvo prosvete dobilo predlog UNICEFa za donaciju i tražili su softver za nastavu na daljinu.

- Sada novi softver omogućuje da nastavnik sedi u svom domu i da kamera pokriva sve što bi se videlo u učionici. Ljude ne izlažemo riziku, a umesto sedam kabineta snimanja, imamo 70 - kazao je on.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rasa

pre 4 godine

Ministre molimo vas u ime dece i roditelja uljucite malo racijo !!

makisaraki

pre 4 godine

Postovani ministre, prvo i osnovno nije uskladjeno. Casovi na daljinu kaskaju sa onim sto nam (makar nasa) uciteljica zadaje, pa se ispostavi da vise ucimo kod kuce nego sto su u skoli. Mi cemo do polovine maja pretrcati celo gradivo, a u junu deca mogu da se vrate samo na vas tempo. Uciteljica nam je dala raspored a onda posalje gomilu domaceg i stampanog teksta za prepisivanje u 12 sati a ocekuje da se zavrsi isti dan. Ne do sutra dan kao kad se ide u skolu. I jedino sta ocenjuje je kasnjenje istog. Kako ce te ocene biti merodavne nije meni nista jasno.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija