• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2020

07:46

DANAS JE USKRS PO GREGORIJANSKOM KALENDARU, službe će se u crkvama služiti bez vernika

Društvo

DANAS JE USKRS PO GREGORIJANSKOM KALENDARU, službe će se u crkvama služiti bez vernika

Podeli vest

Hišćanski vernici koji poštuju novi, Gregorijanski kalendar proslavljaju danas svoj najveći praznik, uskrsnuće Isusa Hrista - Uskrs, ali ove godine zbog pandemije korona virusa neće prisustvovati službama u crkvama, već će to uglavnom učiniti kod svojih kuća.

Službe će se u crkvama služiti bez vernika.

I u beogradskoj crkvi Hrista Kralja, misa, koju će služiti nadbiskup Stanislav Hočevar, biće služena bez prisustva vernika.

Nadbiskup Hočevar poručio je da u ovim izazovnim vremenima treba iskoristiti priliku i da svako sebi postavi pitanja koja obično ne postavlja.

"Ova situacija nije data da bi nas uništila, da bi nas bacila u tragično raspoloženje, ovo je prilika da svi učimo, da se povezujemo i da imamo osećaj za dublje gledanje", rekao je Hočevar.

Foto: Tanjug

Kao što se i Isus Hristos približio ljudima tako treba da se i mi približimo jedni drugima, Uskrs je, istakao je, veliki poziv da ne bismo nikad nikoga zatajili već da bismo uvek bili bliski ljudima i pomogli im.

Crkve koje poštuju stari, Julijanski kalendar, među koje spada i Srpska pravoslavna crkva, ove godine Uskrs slave u sledeću nedelju, 19. aprila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija