• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2020

17:00

SPC TRAŽI PRESTANAK ZABRANE KRETANJA ZA VASKRS, A EVO ŠTA KAŽE STRUKA! Gojković odgovorio na zahtev velikodostojnika crkve!

Društvo

SPC TRAŽI PRESTANAK ZABRANE KRETANJA ZA VASKRS, A EVO ŠTA KAŽE STRUKA! Gojković odgovorio na zahtev velikodostojnika crkve!

Podeli vest

Jedini put da iz ovog problema izađemo sa što manje posledica jeste da u najvećoj meri smanjimo kontakte, istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković povodom zahteva pojedinih velikodostojnika SPC da se omogući vernicima da dođu na liturgije za Vaskrs

Gojković je na konferenciji za štampu rekao da razume deo sveštenstva SPC i vernike koji bi želeli da na tradicionalni nacicn obeleže, uz Božić, najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

- Međutim, država je od samog početka zauzela jasan i precizan kurs da će u kriznoj situaciji slušati isključivo i jedino struku. U ovom trenuku medicinska struka i zdravstveni radnici, kao i svi koji su uključeni u Krizni štab, a i oni koji su na prvim linijama odbrane, apeluju da smanjimo koliko je god moguće više kontakte, da se u najvećoj mogućoj meri socijalno distanciramo. To je jedini put da iz ovog problema izađemo sa što manje posledica - objasnio je on.

SPC ZATRAŽILA PREKID ZABRANE KRETANJA NA VASKRS kako bi vernici mogli da prisustvuju liturgiji!

 



Gojković je rekao da zdravstvena struka insistira na tome, a da je država od samog početka poslušala, dodajući da se nada da će tako biti i na dalje.

- Ja nisam teolog i mogu samo reći svoje lično mišljenje da je jedna od božijih zapovetsi “ljubi bližnjeg svoga kao sebe samoga”, a gde ćete veću ljubav prema bližnjem svom da mu ne naudite - zaključio je on.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
daviddragand

pre 4 godine

Ko hoce u zgradi crkve da slavi Vaskrs nek dodje i nek ostane tu u karantinu dve nedelje i nek koristi to vreme da se moli peva i slavi Boga. Pitam se koliko bi vernika bilo spremno da polozi takvu zrtvu Bogu Ili to ili pravo na Sajam posle liturgije pa da se uzdizu molitve i dobra dela za one koji se lece tu. I svestenici da kade i pricescuju bolesne i svedoce o Jevandjelju i bozjoj ljubavi onima koji ne poznaju Hrista.

Branislav

pre 4 godine

Apelujem na Vaš razum i savest, predsedniče Republike Srbije i predsednice Vlade Republike Srbije! Slušajte struku, nije vreme za kompromise, nije vreme za popuštanje i ugađanje, a sve na štetu građana Srbije pravoslavne veroispovesti i ne samo njihovu, već svih građana Srbije. Ja sam pravoslavni vernik, Srbin i po ocu i po majci, ali nikada ne bih, da sam na mestu patrijarha i Sinoda Srpske pravoslavne crkve, zatražio od predsednika države i predsednice vlade da dopuste okupljanje građana pravoslavne vere. Ko će snositi odgovornost ako dođe do ugrožavanja zdravlja i života prisutnih na liturgiji, ko??? Od, " izvinite, žao nam je " niko neće imati koristi, niti će mu pomoći! Apelujem i na pravoslavne vernike da Uskrs proslave uz molitvu u svojim kućama ili stanovima. Zar ne reče Gospod naš Isus Hristos; " gde su dvojica i trojica u moje ime i ja sam sa njima. Molim Vas pravoslavni vernici molite se u svojim domovima, milostivi Gospod Bog naš neće nam uzeti za zlo.

Sasa

pre 4 godine

Dodjoh sad iz tempa pa ima u njemu bar 150 i vise ljudi guzva nikad veca naravno jer su sabili ljude da u kratko vreme sve poobavljaju a inace je pred praznike guzva,ispred prodavnica guzve,na konferencijama kad se izvestava ima bar 15 kamermana i bar jos toliko novinara, a crkve vam smetaju i vernici u njima koji se Bogu mole za ceo svet pa i za vas "vernike" da razumete da u crkvi nema zaraze i da je Sveto Pricesce lek bio i ostao i u vreme kuga i sl. bolesti koje su bile neuporedivo smrtonosnije, dakle vi se plasite jer u Boga ne verujete

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17