• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.04.2020

07:25

LJUBICA JE POD OSTROGOM KRSTILA MALU SOFIJU Igrom sudbine, izgubile su kontakt, ali je jedna slika PROMENILA SVE

Društvo

LJUBICA JE POD OSTROGOM KRSTILA MALU SOFIJU Igrom sudbine, izgubile su kontakt, ali je jedna slika PROMENILA SVE

Podeli vest

Jedna slika i objava na društvenoj mreži pomogla je da ova priča ima srećan kraj.

Ljubica Stefanović iz Bele Crkve uspešno je našla svoju kumicu Sofiju iz Niša, a nakon potrage na društvenoj mreži Fejsbuk. Ljubica je avgusta prošle godine u manastiru Ostrog krstila malu Sofiju i od tog trenutka ostala je samo slika nakon krštenja.

U ovom manastiru je normalno da ljudi odaberu kumstvo sa nekim od posetioca svetinje Svetog Vasilija Ostroškog u Crnoj Gori, a neki od njih se više nikada ne vide. To se u ovom slučaju nije dogodilo.

- Stalo mi je da u ovim teškim vremenima čujem da li su porodica i Sofija dobro. Zato sam objavila na i dala kontakt. Prvo se niko nije javljao, a onda se ispostavilo da je od tih mnogobrojnih žena koje su delile tu objavu, jedna od njih ima dete koje sa Sofijom ide u razred. Tako da smo se čule i sad sam nekako spokojna - rekla je gospođa Ljubica.

Ona kaže da su prošle godine išli na more i u povratku na Ostrog da krste unuka.

- Ja sam našla kumu za mog unuka, a mama od Sofije je mene zamolila što sam ja rado prihvatila i to se tako desilo. Sofija je bila sa mamom i bakom. Ostala je ta slika gde su Sofijini mama i baka kao i moj unuk i suprug. Ja sam tada ukucala telefon, ali nešto je ispalo da nisam mogla da ga nađem u telefonu. Zato sam objavila na društvenoj mreži da tražim kumove što je uspelo tako da je sada sve u redu - priča nam Stefanovićeva.

Ovo duplo krštenje se zbilo u manastiru 15. avgusta 2019. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija