• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TV Prva

15.04.2020

10:07

DOKTOR DEJAN UPRAVO JE BIO ZAVRŠIO DEŽURSTVO I KRENUO KUĆI Onda je ugledao automobil, a nastavak ove priče je nešto o ČEMU BRUJI SRBIJA

Društvo

DOKTOR DEJAN UPRAVO JE BIO ZAVRŠIO DEŽURSTVO I KRENUO KUĆI Onda je ugledao automobil, a nastavak ove priče je nešto o ČEMU BRUJI SRBIJA

Podeli vest

Trudnica Marija iz Beograda uspela je da stigne do GAK "Narodni front" kada su joj počeli trudovi, ali su kontrakcije bile toliko jake da nije uspela da izađe iz auta. Tako je porođaj počeo nasred ulice ispred samog porodilišta.

Na njenu sreću, doktor Dejan Pavlović baš tada je završio svoje dežurstvo i krenuo je kući. Tada je ugledao Mariju u autu ispred i odmah pojurio ka njoj da joj pomogne.

- Krenuo sam kući i nasred ulice ispred porodilišta video da se nešto dešava. Čuo sam trudnicu koja je očigledno bila u bolovima. Nalazila se u kolima u tom trenutku, a sa njom i glavna sestra porodilišta. Bez ikakvog razmišljanja sam prišao i pregledao trudnicu u kolima. Zajedno sa medicinskom sestrom Tanjom, doneo sam odluku da je najbolje da Mariju nekako prebacimo u salu kako bismo je tamo porodili. I uspeli smo u tome. Marija je rodila zdravog dečaka, Aleksu - kaže doktor Pavlović za TV Prva.

Portiri "Narodnog fronta" pozvali su medicinsku sestru Tanju čim su videli da trudnica ne može iz auta.

- Rekli su mi da je porođaj počeo u kolima. Izašla sam, videla da je porođaj zaista krenuo. Doktor Pavlović i ja smo obavili jedan 10-minutni psihološki razgovor sa Marijom kako bismo je odveli do porođajne sale. Uspeli smo da je smirimo i 45 minuta kasnije, ona se porodila u sali - kaže medicinska sestra Tanja Tomović.

Zaraženi lekari stabilno

Doktor Pavlović je istakao i da je svih 67 zdravstvenih radnika iz Narodnog fronta, koji su pozivitni na korona virus, stabilno, kao i da se porođaji u ovoj ustanovi obavljaju uobičajeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija