• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

16.04.2020

07:07

DOK SE DOKTOR LAZA BORIO ZA ŽIVOT, NJEGOVA SUPRUGA BORILA SE ZA BOLESNE Sada je i ona zaražena opasnim virusom

Društvo

DOK SE DOKTOR LAZA BORIO ZA ŽIVOT, NJEGOVA SUPRUGA BORILA SE ZA BOLESNE Sada je i ona zaražena opasnim virusom

Podeli vest

Dr Ana Lazić, supruga preminulog hirurga-heroja, zarazila se lečeći bolesne od kovida-19. Ceo srpski narod sa obe strane Drine ispratio je juče doktora Lazića uz "Marš na Drinu"

- Ljubavi, otišao si i sa sobom si odneo i deo mene i vazduh oko mene. Budi srećan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim sa posla.  Tvoja Anči, kota 176 koju si osvojio.

Ovom potresnom porukom se od svog muža, hirurga-heroja Miodraga Lazića, koji je u utorak preminuo od koronavirusa, oprostila njegova supruga, dr Ana Lazić. I Ana je, kao i njen suprug, nesebično pomagala obolelima od korone, a sada se i sama zarazila!

Vučić: Srbija te nikada neće zaboraviti

I predsednik Aleksandar Vučić duboko je potresen što je ratni hirurg izgubio bitku protiv koronavirusa, a od srpskog stručnjaka se oprostio i čituljom u jednom dnevnom listu.
- Poslednji pozdrav velikom heroju i borcu koji je dao svoj život da bi spasao druge. Večno ćeš biti u našim srcima. Srbija te nikada neće zaboraviti - piše u čitulji koju je dao Vučić.

Neizlečiva tuga

Njoj je pozlilo u utorak nakon što je do nje došla užasna vest da je njen voljeni Laza izgubio bitku sa koronom. Već juče se osećala dosta bolje i za sada nema potrebe da se priključi na respirator. Prethodnih nedelja brinula je o skoro tri stotine Nišlija smeštenim u halu Čair. A onda se i sama zarazila. I tu je čula najstrašniju vest - da joj je suprug preminuo.

- Videli smo je na stepenicama hale, bila je uplakana. Ona se ovde svakodnevno borila za nas, dok se njen suprug borio za svoj život. Plemenita žena kao što je i njen suprug bio - rekla je jedna Nišlijka koja se nalazi u privremenoj bolnici.

Foto: printscreen

 

Marš na Drinu

Koliko je bio omiljen među kolegama, prijateljima, ali i pacijentima, svedoči i ogroman broj čitulja i oproštajnih poruka u prethodna dva dana. Ipak, ono što je mnoge posebno dirnulo je poslednji pozdrav koji su mu uputili stanovnici Niša, ali i građani širom Srbije i Republike Srpske, koji su u utorak u 20 sati, umesto tradicionalnog aplauza zdravstvenim radnicima, ispunili poslednju želju dr

Lazi i ispratili ga uz pesmu "Marš na Drinu". Od Lazića su se oprostili i Srbi preko Drine, koji su ga obožavali jer je kao dobrovoljac učestvovao u odbrani Republike Srpske. Orio se "Marš na Drinu" i u istočnom Sarajevu i u Banjaluci.

Podsetimo, lekar koji je spasio nebrojeno mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je pre sedam dana zbog teškog zdravstvenog stanja bio priključen na kiseonik. Nažalost, uprkos teškoj borbi i naporima lekara da mu sačuvaju život, on je preminuo u utorak u ranim jutarnjim satima.
 

KC Niš: Bio je čovek, lekar i vojničina

I kolektiv Kliničkog centra Niš juče se oprostio od svog dugogodišnjeg kolege.
"Čovek koji je časno, hrabro i ponosno, na prvim linijama fronta stajao kraj srpske vojske u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici na polju i po 36 sati bez prestanka. Čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, koje i danas kuca. Čovek koji je sa svojim, srpskim narodom, bezbroj puta pobedio. Naš dr Laza i pred ovog, nevidljivog, neprijatelja, sa kojim se zdravstveni radnici u Nišu, Srbiji, širom sveta uveliko bore, iako ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, stao je ponovo hrabro uz svoje kolege, bez obzira na to što je znao da je zbog svog zdravstvenog stanja i sam ugrožen. I ponovo je naš Laza bio "na prvoj liniji", do samog kraja, dok nije saznao da je i sam oboleo od virusa. Poslednji pozdrav našem Lazi, bio si i ostaješ naš heroj zauvek. Nikada te nećemo zaboraviti!", poručili su zaposleni iz Kliničkog centra Niš u zajedničkoj objavi na društvenim mrežama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 4 godine

Tuga suza suzu stiže neka ti laka ova naša srpska zemlja za koju si toliko voleo i život dao nekati je večna slava dragi doktore a vama doktorice želim da ozdravite da dugo živite zaslužiliste morate da živite radi nas radi dr supruga !

Ja

pre 4 godine

Znam da je gispodja bila med sestra jedino ako je u medjuvremenu napredovala.prva supruga je lekar.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija