• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2020

08:02

MINISTAR DAČIĆ PRIMIO JOŠ JEDNO PISMO ZAHVALNOSTI Šalenberg: Pamtićemo ovaj gest prijateljstva i saradnje dugo nakon krize

Društvo

MINISTAR DAČIĆ PRIMIO JOŠ JEDNO PISMO ZAHVALNOSTI Šalenberg: Pamtićemo ovaj gest prijateljstva i saradnje dugo nakon krize

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pismo zahvalnosti od Austrije, u kojem ta zemlja zahvaljuje Srbiji na pomoći prilikom povratka austrijskih državljana u Beč.

U pismu koje je uputio ministar Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Aleksandar Šalenberg, izražava se zahvalnost ministru i Srbiji što je grupi od 20 državljana Austrije, 16 državljana Srbije koji žive u Austriji i državljanima iz drugih članica Evropske unije da se vrate svojim kućama 1. aprila letom Er Srbije iz Beograda za Beč.

"Visoko cenimo ovaj gest prijateljstva i saradnje i pamtićemo ga dugo nakon završetka krize izazvane COVID-19", navedeno je u pismu, saopštio je MSP.

On kaže da kriza prouzrokovana virusom COVID-19 predstavlja globalni izazov bez presedana koji zahteva da se ulože veliki napori kako na bilateralnom, tako i na evropskom i multilateralnom nivou, a da ministri spoljnih poslova treba da osiguraju povratak u svoju zemlju svim građanima koji moraju da se vrate iz inostranstva.

Foto: Tanjug

Šalenberg je naveo da je Austriji drago što može da pruži pomoć prilikom povratka srpskih državljana iz Lime i Sidneja u Evropu i da je ta zemlja spremna da nastavi da pomaže, kad god je to moguće, u predstojećim danima i nedeljama.

"Podrška koju je Evropska unija pružala poslednjih godina, pre svega sa ciljem da se ojača srpski zdravstveni sistem, predstavlja važnu investiciju u kapacitete Srbije da se bori sa situacijama kao što je ova", naveo je on.

Dodaje da je Austrija čvrsto podržala i dodatne inicijative Evropske unije u pružanju konkretne, značajne pomoći svim zemljama u regionu koje su zahvaćene krizom zbog virusa COVID-19.

"Drago mi je što je Evropska unija najavila prvi sveobuhvatni paket pomoći u vrednosti 93.4 miliona evra u obliku donacija, zajedno sa nizom krucijalnih nefinansijskih mera pomoći. Uveravam Vas da će Austrija nastaviti da bude uz Srbiju i zemlje u regionu", naveo je austrijski ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mare

pre 4 godine

Ko ce nase gradjane iz Austrije ,Nemacke i drugih zemalja da vrati kući u Srbiju.Ah da Srbija ih ne želi u tome je problem,,ostanite tamo nemojte dolaziti da ne bi ugrozili zivote gradjana Srbije ".

IVICA DAČIĆ PRIMIO PISMA ZAHVALNOSTI Južne Koreje i Kanade
Društvo

IVICA DAČIĆ PRIMIO PISMA ZAHVALNOSTI Južne Koreje i Kanade

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pisma zahvalnosti od Republike Koreje i Kanade, koja su mu uručili ambasadori Čoe Hjong-čan i Keti Čaba, a u kojem izražavaju zahvalnost na pomoći Vlade Srbije tokom pandemije koronavirusa.

09.04.2020

08:28

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17