Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

16.04.2020

10:50

UMRO JE NA ISTI DAN KAD I NJEGOVA MAJKA...Tužnu vest supruga doktora Laze dočekala je u bolničkom krevetu, sa NJOM JE TADA PLAKALO 300 LJUDI

Društvo

UMRO JE NA ISTI DAN KAD I NJEGOVA MAJKA...Tužnu vest supruga doktora Laze dočekala je u bolničkom krevetu, sa NJOM JE TADA PLAKALO 300 LJUDI

Podeli vest

Miodrag Lazić preminuo je od koronavirusa, a njegova supruga Ana takođe je zaražena. Ona je od svog životnog saputnika oprostila dirljivim rečima.

Ljubavi, otišao si i sa sobom odneo i deo mene i vazduh oko mene. Budi srećan sa Kalijem, Spajkijem, Pinkijem i čekajte me, brzo ću ja, kao što ste me čekali kada uveče dolazim s posla. Tvoja Anči, kota 176, koju si osvojio!
 

Ovim rečima se od dr Miodraga Lazića, koji je izgubio bitku sa virusom korona, oprostila njegova supruga Ana, koja je i sama već danima u bolesničkoj postelji kovid-bolnice u Nišu. I Ana je medicinski radnik, koja je pozitivna na kovid 19 i ima blažu kliničku sliku. Vest o smrti supruga zatekla ju je u privremenoj bolnici u Hali "Čair".

- Umro je istog dana kada i njegova majka Ksenija. Molila sam Boga da preživi taj 14. april, nekako sam se nadala da će se izvući kada prođe taj datum, ali su moje nade bile uzaludne - kaže nam neutešna Ana.

- Biću dobro, koliko posle svega mogu biti. Hvala svima u "Čairu", koji su bili uz mene u najtežem trenutku u životu, kada su mi saopštili da mog Lakija više nema. Znam da je bio jedinstven čovek, dobar suprug, otac i deda, a pre svega lekar do svog poslednjeg daha.

Foto: Printscreen You Tube rts

 

Kada su joj javili da je doktor Laza preminuo, zajedno sa njom plakao je ceo "Čair", njih tri stotine u privremenoj bolnici. Anu su u utorak iz privremene bolnice u "Čairu" morali da prebace u kovid-bolnicu u novom Kliničkom centru, jer joj je u jednom trenutku pozlilo zbog stresa. Iste večeri, ona i ostali u "Čairu", ispunili su Lazi i poslednju želju, pa su u 20 časova, uz aplauz lekarima, pustili i koračnicu "Marš na Drinu". Nisu pevali, ali dlanove nisu štedeli.

Prijateljima i poznanicima, ali i mnogima kojima je pomogao, teško je pao njegov odlazak. Neutešni su i ćerke Nina, Darija i Dijana i sin Peđa, unuci Vuk i Mila, kojima je u oproštajnom pismu poručio "da ne tuguju, nego idu samo napred i da budu ponosni na njega".

- Naš Laza je ujedinio Niš i Srbiju i to govori sve o njemu. Iskrena je tuga svih nas, jer nas je sve zadužio na neki svoj normalan, ljudski način. Nikad on ovo ne bi tražio od nas da nije znao da ćemo ga ispoštovati - priča nam blizak prijatelj porodice. - Umeo je da svima bude dobar roditelj i prijatelj. Unuka Mila, njegova Mijuška je bila njegova mezimica. Sve joj je bilo dozvoljeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija