• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2020

12:44

DRAMATIČNE BROJKE STIŽU IZ BLACA! Zaraženo svih 109 korisnika i zaposlenih u Domu za osobe ometene u razvoju, STVORENO NOVO ŽARIŠTE

Društvo

DRAMATIČNE BROJKE STIŽU IZ BLACA! Zaraženo svih 109 korisnika i zaposlenih u Domu za osobe ometene u razvoju, STVORENO NOVO ŽARIŠTE

Podeli vest

Svih 109 korisnika i zaposlenih u Domu za osobe ometene u razvoju u Trbunju kod Blaca pozitivni su na testu na korona virus.

Od osmog aprila do sada u ovoj opštini uzorkovano je 145 briseva od kojih 109 u ustanovi za smeštaj ometenih u razvoju pri čemu su svi njihovi testovi pozitivni, navode Novosti.

Iako u kriznom štabu opštine na pitanje o situaciji u Domu za osobe ometene u razvoju ističu da ustanova radi, da su štićenici u izolaciji, kao i da će prvobitni testovi koji su pokazali da su svi zaposleni i štićenici inficirani biti ponovljeni.

"Svi štićenici su izolovani i pod lekarskom su kontrolom, a očekujemo ponovno testiranje", izjavili su Novostima iz kriznog štaba opštine Blace.

Načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović, nakon sastanka Kriznog štaba kazao je za RTS da je u Prokuplju sa 52 obolela u ovom trenutku, može da se kaže da je situacija relativno pod kontrolom jer to nije preveliki broj obolelih.

Foto: Informer DN

 

Što se Žitorađe tiče sa tri obolela od 10 testiranih i Kuršumlije sa 29 ukupno obolelih, kako kaže Aranđelović, i u tim opštinama se situacija drži pod kontrolom.

Najavio je da će sutra Dom u Trbunju posetiti profesorka Darija Kisić Tepavčević i profesor Branislav Tiodorović.

- Nakon njihovog obilaska daće nam konkretne predloge kako da izađemo iz te situacije na najbolji način - kazao je Aranđelović.

Svi pozitivni na virus korona u Topličkom okrugu prvo odlaze u trijažni centar u Prokuplje, odakle se raspoređuju ili u KC Niš ili ako su lakše oboleli u privremene bolnice u Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija