• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2020

15:06

SVI SE PRIČESTILI ISTOM KAŠIČICOM! U Požarevcu više od 70 vernika prisustvovalo liturgiji, muđu njima i stariji od 65 godina!

Društvo

SVI SE PRIČESTILI ISTOM KAŠIČICOM! U Požarevcu više od 70 vernika prisustvovalo liturgiji, muđu njima i stariji od 65 godina!

Podeli vest

U Sabornoj crkvi u Požarevcu i pored strogih mera Vlade Srbije jutros je održana liturgija u prisustvu više od 70 vernika, uz njihovo pričešćivanje, preneli su mediji.

Među brojnim vernicima u crkvi bilo je i starijih od 65 godina, a vernika je bilo i ispred crkve, njih desetak, neki i sa decom, koji su držeći propisano odstojanje čekali da počne pričest, pa da uđu unutra.

Pričest je obavljena iz jedne čaše i jedne kašičice, nakon čega su svim vernicima istim ubrusom obrisana usta, navode Novosti.

Okupljanje vernika u Sabornoj crkvi jutros na Veliki četvrtak jedna je osoba prijavila policiji oko 8.45, nakon čega je u crkvu upućena patrola.

U PU Požarevac rečeno da je policija u civilu otišla i u crkvi zatekla petnaestak vernika, koji su, kako kažu, držali propisano odstojanje.

Pošto je zabranjeno služenje liturgije u prisustvu vernika, Novostima je rečeno da će policija u narednom periodu preduzeti zakonske mere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija