• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2020

16:24

SVAKA ČAST! MK GROUP ODBILA DA KORISTI EKONOMSKE OLAKŠICE VLADE SRBIJE I NA TAJ NAČIN UŠTEDELA DRŽAVI PET MILIONA EVRA!

Društvo

SVAKA ČAST! MK GROUP ODBILA DA KORISTI EKONOMSKE OLAKŠICE VLADE SRBIJE I NA TAJ NAČIN UŠTEDELA DRŽAVI PET MILIONA EVRA!

Podeli vest

Kompanija MK Group obavestila je predsednika Privredne komore Marka Čadeža da neće koristiti olakšice koje je Vlada Srbije omogućila u sklopu ekonomskih mera i podrške preduzećima u doba epidemije koronavirusa

- Svesni da najveći teret trenutne krize podnose mikro, mala i srednja preduzeća, smatramo da su usvojene mere prevashodno namenjene tom segmentu ekonomije. U skladu sa tim, naša kompanija je zajedno sa svim svojim kompanijama članicama donela odluku da ne koristi subvencije odobrene Uredbama Vlade Republike Srbije 10. aprila 2020. godine. 

Nekorišćenjem predviđenih ekonomskih pogodnosti želimo da oslobodimo određen finansijski prostor za opstanak malih i srednjih preduzeća koja su trenutno najugroženija i koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom. Takođe, verujemo da ćemo ovim gestom podstaći i druge velike sisteme da prate naš primer. 

Na ovaj način će budžet Reputlike Srbije imati na raspolaganju dodatnih pet miliona evra jer nećemo iskoristiti mogućnost da do 2021. odložimo plaćanje poreza i doprinosa za zaposlene, koji za tri meseca na nivou našeg sistema iznose gotovo tri miliona evra. Takođe, MK Group i kompanije članice neće odložiti ni plaćanja akontacije poreza na dobit od nešto više od milion evra. Uz to, nećemo koristiti ni pomoć koja se odnosi na isplatu tri minimalne mesečne zarade, što bi iznosilo više od 700.000 evra.

Podsećamo da je MK Group, kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka izbijanja pandemije aktivno uključena u borbu protiv koronavirusa i u te svrhe je do sada donirala 43 miliona dinara - kažu iz ove kompanije.

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija