• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2020

08:44

PENZIONERIMA ZAŠTITNE MASKE I RUKAVICE! Pomoć volontera i besplatan taksi za najstarije građane Jagodine!

Društvo

PENZIONERIMA ZAŠTITNE MASKE I RUKAVICE! Pomoć volontera i besplatan taksi za najstarije građane Jagodine!

Podeli vest

Od kako je u Srbiji uvedeno vanredno stanje Skupština grada Jagodina trudi se na svaki način da pomogne našim najstarijim sugrađanima. Već tradicionalno, i ovog jutra od 4 - 7 časova ispred jagodinskih supermarketa su bili volonteri Centra za socijalni rad, koji su najstarijim sugrađanima delili zaštitne maske i rukavice i pomagali da prenesu svoje namirnice do taksi vozila

 

Taksisti su, kao i ranijih nedelja, besplatno prevozili penzionere do svojih domova, sa namirnicama koje su kupili. Centar za socijalni rad grada Jagodina, od uvođenja vanrednog stanja je starijima od 65 godina koji su socijalno ugroženi ili sa malim primanjima dostavlja, uz pomoć volontera, 3500 paketa sa hranom i higijenskih paketa. U prethodna dva dana volonteri su u Gradu Jagodini i 52 jagodinska sela podelili 3300 Uskršnjih paketa sa hranom.
 

Foto: informer.rs

Grad Jagodina Jagodina je takođe odmah po uvođenju vanrednog stanja formirao kol centar preko koga naši najstariji sugrađani imaju mogućnost da pozovu volontere da im kupe ono što im nedostaje ili da za njih obave neku drugu potrebnu uslugu. Do sada je kol centar primio pozive od preko 5000 različitih osoba. Kol centar Grada Jagodine radi 24 sata, a brojevi telefona su 064 8197294,064 8197 295, 062 789003, 062 789086. 

 

Foto: informer.rs

Direktorka Centra za socijalni rad grada Jagodina Biserka Jakovljević ovom prilikom je izjavila da su volonteri danas podelili oko 680 pari zaštitnih rukavica i isto toliko zaštitnih maski našim najstarijim sugrađanima i ovom prilikom čestitala svima srećne uskršnje praznike i poručila da ostanu kod svojih kuća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17