• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2020

07:42

ZAVRŠEN JE NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS, A EVO ŠTA SE MENJA OD DANAS! Ko sme, a ko ne sme da radi, ko može da šeta i kada - DETALJAN SPISAK

Društvo

ZAVRŠEN JE NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS, A EVO ŠTA SE MENJA OD DANAS! Ko sme, a ko ne sme da radi, ko može da šeta i kada - DETALJAN SPISAK

Podeli vest

Najduži policijski čas, koji je trajao 84 sata, od petka u 17 časova, završen je jutros u 5 sati. Od danas zabrana kretanja počinje sat vremena kasnije, u 18 časova. Ovo su i ostale promene.

Vlasnici zanatskih radnji i pojedini preduzetnici, koji su inače najviše pogođeni krizom izazvanom pandemijom kora virusa, od danas mogu da se vrate na svoja radna mesta uz poštovanje svih neophodnih mera zdravstvene zaštite.

Od danas je rad zanatskim radnjama omogućen odlukom vlade, jer je reč o sektoru pružanja usluga u kojima postoji manje kontakata između onih koji pružaju uslugu i građana, a takva mera je, prema rečima nadležnih, doneta u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

Mera se odnosi na automehaničarske, vulkanizerske radnje, krojače, obućare, hemijske čistione, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala...

Zaposleni u ovim objektima kao i građani koji ulaze u njih moraju da imaju zaštitnu opremu, maske i rukavice, kao i neophodna sredstva za dezinfekciju.

Građani stariji od 65 godina moći će od danas da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u trajanju od pola sata, jedna je od novih olakšavajućih mera koje je na juče usvojila Vlade Srbije, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem medicinske struke.

Foto: Tanjug

 

Penzioneri će pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do jedan sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Zelene pijace od danas su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da od danas nastave rad u punom kapacitetu.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva), a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija