• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2020

10:56

(VIDEO) NA DELU SMO POKAZALI NAŠE ČELIČNO PRIJATELJSTVO Kineska delegacija lekara posetila opštinu Voždovac

Društvo

(VIDEO) NA DELU SMO POKAZALI NAŠE ČELIČNO PRIJATELJSTVO Kineska delegacija lekara posetila opštinu Voždovac

Podeli vest

Delegacija lekara iz Kine koja boravi u Srbiji kako bi pomogla u borbi protiv pandemije koronavirusa, posetila je beogradsku opštinu Voždovac gde ih je ugostio predsednik opštine i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Aleksandar Savić.

Lekari su beogradsku opštinu posetili juče, a Savić je zahvalio na pomoći Kine i izvestio delegaciju o merama koje je Štab preuzeo u vezi sa zaštitom od infekcije, kao i o pružanju pomoći najugroženijim građanima, navodi se u saopštenju Službe za informisanje i protokol opštine Voždovac.

Savić je rekao i da je Opština organizovala volonterski servis koji je počeo da radi 13. marta, ističući da je od tada primljeno 3.557 poziva i da su isporučene namirnice i lekovi na 753 adrese.

Dodao je da su iz budžeta opštine obezbeđene namirnice za 20.000 paketa pomoći za penzionere i da je podeljeno 15.000 paketa koje je obezbedio Grad za penzionere čija su primanja ispod 30.000 dinara.

Savić je naglasio da je u toku priprema 2.000 paketa sa proizvodima za ličnu higijenu, kozmetikom i prehrambenim namirnicama za trudnice i porodilje sa teritorije Voždovca i napomenuo da će se deliti paketi i za nezaposlena lica.

Šef šestočlane delegacije lekara iz Kine Peng Džićijang pohvalio je rad opštine Voždovac i rekao da se iz izveštaja vidi da je dosta toga urađeno na zaštiti i prevenciji od infekcije, a posebno je bio zainteresovan za sistem rada Kovid ambulante.

Foto: printscreen/tanjug

 

Direktorka Doma zdravlja Voždovac Nevenka Veličković rekla je da je angažovano ukupno pet ekipa lekara i medicinskih sestara i laboratorija za uzorkovanje, u vremenu od 7.00 do 22.00 svakog dana.

Ona je napomenula da se mere zaštite sprovode dosledno i da među zaposlenima u Domu zdravlja nema pozitivnih na korona virus, kao i da je od početka pandemije Štab za vanredne situacije Opštine obezbedio 320 zaštitnih vizira, 1.000 sapuna, 1.000 litara asepsola i 500 perivih maski.

Nakon uvida u podatke broja obolelih i broja stanovnika na Voždovcu, delegacija je zaključila da na Voždovcu ima procentualno najmanje zaraženih u Beogradu i izrazila zahvalnost za gest Opštine koja je u znak prijateljstva i zahvalnosti za pomoć NR Kine postavila državne simbole Srbije i Kine na zgradu Opštine.

Tokom sastanka, na kom su prisustvovali i članovi Veća opštine i potpukovnik dr Dejan Ilić, šef delegacije Peng DŽićijang se uključio direktno u Dnevnik državne televizije Kine.

Iz opštine je saopšteno i da volonteri obavljaju dezinfekciju ulaza i hodnika stambenih zgrada i da su dezinfekciona sredstva koja se nalaze u tankovima iza i ispred opštinske zgrade, dostupna svim građanima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija