• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.04.2020

09:35

DA LI ĆE SRBI OVE GODINE MOĆI DA LETUJU U GRČKOJ i da li će putovanja biti JEFTINIJA?

Društvo

DA LI ĆE SRBI OVE GODINE MOĆI DA LETUJU U GRČKOJ i da li će putovanja biti JEFTINIJA?

Podeli vest

Ono što muči stanovnike Srbije, ali i ljude širom planete koja je zahvaćena koronavirusom je kada i gde ćemo moći da putujemo?

S obzirom na to da najviše Srba letuje u Grčkoj, Aleksandar Seničić iz YUTA rekao je da se u toj mediteranskoj zemlji ne očekuje skok cena kada i ako putovanje bude dozvoljeno.

"Verujem da neće doći do značajnijeg skoka cena, ako uopšte budemo imali dozvole da putujemo. Čak smatram da će cene biti i nešto niže nego što je bilo planirano početkom ove godine, kada nismo mogli da predvidimo ovu situaciju," rekao je u emisiji "Jutro" Prve televizije Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (YUTA).

Foto: tv prva

"Nema razloga za brigu i strah, kada su u pitanju cene. Mi pre svega nemamo ni informacije da li ćemo definitivno moći da putujemo," rekao je on.

"Pitanje je kako će izgledati avionski saobraćaj, aviokompanije će možda umanjiti broj putnika, a znamo da će veliki lanci hotela najverovatnije u potpunosti 'preskočiti' ovu sezonu jer im je jednostavnije da na taj način umanje troškove, makar bili bez posla, i da onda sledeću dočekaju spremni," rekao je on.

U Jutarnji program TV Prve se uključio i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević koji je istakao da Grčka još uvek nije pronašla definitivna rešenja ni za ekonomiju, ni za turizam.

"U Grčkoj veliki broj ljudi živi od turizma, u zemlji je to oko 20 odsto, ali na ostrvima i do 90 odsto bruto državnog prihoda. Vlada pokušava da ublaži situaciju, oni su dobili određene sume i biće oslobođeni PDV-a, govori se i o medicinskim pasošima, ali to sve još uvek nije razrađeno," rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Koga zanima Grcka ??? Imamo i mi Adu i bazene . Kakva Grcka kakvi bakraci . Svasta

pera

pre 3 godine

za porodicu 4 clana samo za testove 800evra treba platiti i jos da sedim 15 dana izolacije, mislim da grci i ostali nece videti turista ove godine ko ni mi more kod njih,tu nece da ostane ni pare za paradajz

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija