• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

23.04.2020

09:17

VAKCINU ĆE NAJRAZVIJENIJI PRVO PRAVITI ZA SEBE, A MI ĆEMO JE DOBITI TEK KAD DOĐEMO NA RED! Doktor Kon izneo strašnu istinu o leku protiv koronavirusa!

Društvo

VAKCINU ĆE NAJRAZVIJENIJI PRVO PRAVITI ZA SEBE, A MI ĆEMO JE DOBITI TEK KAD DOĐEMO NA RED! Doktor Kon izneo strašnu istinu o leku protiv koronavirusa!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, otkrio je detalje u vezi sa pronalaženjem vakcine protiv koronavirusa, a jedan detalj je šokirao sve!

 

- Iskustvo SARS-a iz 2009. godine je pokazalo da su najrazvijenije zemlje prve imale vakcinu i da njena raspodela nije bila onakva kako se očekivalo. Počela je da se koristi krajem avgusta i u septembru, a mi smo je dobili tek u decembru. Tako će najverovatnije biti i sada. Ne znam kad će vakcina biti proizvedena, ali znam da će je narjazvijeniji prvo proizvoditi za sebe, a mi ćemo je dobiti tek kad dođemo na red - rekao je doktor Kon i dodao:

- Naravno da će biti prava bitka među najrazvijenijim zemljama ko će prvi da proizvede vakcinu. Ne samo iz altruizma i humanizma, već i poslovno. Oni koji istražuju tu vakcinu ćele da budu prvi jer će tako za sebe uzeti najveći deo tog kolača, a taj kolač postoji.

Foto: pink.rs

Govoreći o epidemiji koronavirusa u Srbiji izjavio je da je i ranije rečeno da se posle šeste nedelje može očekivati da slabi virulencija virusa i da se stvara barijera.

Kon kaže da je to jasno počelo da se pokazuje jer je broj pozitivnih na virus sve manji.

- To će i dalje padati. Sutra završavamo sedmu nedelju. Bitno je shvatiti, kao kada su uvedene ozbiljne mere, koje smo uveli posle prvog slučaja, da se sada ide obrnuto. Sada se razmišlja o tome kada je potrebno prekinuti vanredno stanje, dok će mere ostajati - rekao je Kon.

Kon dodaje da je potrebno to učiniti u pravom trenutku.

Policijski čas mogao bi da bude na snazi i za Prvi maj i za Ðurđevdan, ali konačna odluka o tome, za sada, nije doneta, izjavio je Kon.

- Meni se čini logično, da su 1. i 6. maj poslednji termini u kojem ozbiljno imamo mogućnost kontaktiranja i druženja - rekao je Kon.

Dr Kon je rekao da ako broj obolelih mnogo padne, onda će možda biti i drugačije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera

pre 3 godine

a zasto mi ne napravimo nasu vakcinu? sta radi torlak? cemu sluzi?

Karton

pre 3 godine

Bolje je i tako, bar cemo znati kontraindikacije pa cemo imati vremena da se opredelimo za ili protiv pelcovanja. Nije lose znati da Bil Gejts nije vakcinisao svoju decu onda kada su druga deca bila vakcinisana. Za njega su vakcine biznis i on se brine za dobrobit ljudi kao sto nas brine gde odlaze fekalije posle nuzde.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija