• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2020

21:50

PENZIONERIMA PO 100 EVRA OD 15. MAJA, A OSTALI SAMO TREBA DA SE PRIJAVE I IZABERU BANKU!

Društvo

PENZIONERIMA PO 100 EVRA OD 15. MAJA, A OSTALI SAMO TREBA DA SE PRIJAVE I IZABERU BANKU!

Podeli vest

Ceo svet se suočava sa najvećom ekonomskom krizom ikada, mi smo izašli sa jakim, snažnim i sveoobuhvatnim merama podršci privredi, rekao je ministar finansija Siniša Mali za televiziju Pink, pa otkrio kada i kako će država davati pomoć punoletnim građanima

On je kazao da je Srbija u roku od 12 dana izašla sa merama podrške našoj privredi, i to sa 600,8 milijardi dinara, to je polovina našeg godišnjeg budžeta.

- Samo šest zemalja izašlo sa takvim velikim merama, samo SAD, Kina, Francuska, Nemačka, Velika Britanija možda još neka zemlja i Srbija - rekao je on.

 

Mali je kazao da je mera pomoći građanima dobra, jer će se svakako vratiti u privredu Srbije.

- Mi ćemo sutra na sednici Vlade usvojiti rebalans budžeta koji će uključiti sve ove ekonomske mere i već prve nedelje maja kreće isplata minimalaca. Takođe usvajamo uredbu o 100 evra svakom građaninu Srbije. Automatski svim penzionerima, 1,7 miliona i svima koji primaju socijalnu pomoć ćemo automatski uplatiti po 100 evra. Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra - rekao je on.

Ministar je dodao je da će se to potvrđivati telefonom, jer je prethodnih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć.

- Već sutra izdvajamo dve milijarde dinara za 400 hiljada vaučera za građane Srbije. Svaki od njih će dobiti po pet hiljada dinara - naglasio je ministar.

KAFIĆI, RESTORANI I TERETANE ĆE RADITI, ALI NE KAO PRE! Doktor Nestorović objasnio koja je to velika promena, pa otkrio: LJUDI, JA JEDVA ČEKAM DA POPIJEM ESPRESO!

 

 

Prema njegovim rečima, država je zbog ekonomske snage mogla da preuzme teret krize.

- Ne bi bilo šanse da te mere nismo sproveli i reforme, da imamo snagu da sa 5,1 milijarde evra podržimo našu ekonomiju da prebrodi ovu krizu - rekao je Mali.

Foto: printscreen

 

On je poručio privrednicima da očekuje od njih da pomoć iskoriste.

- A onda ćemo zajedno, polako, kako se granice budu otvarale, kako se privreda bude kretala da vidimo da li negde možemo još da pomognemo - poručio je Mali.

Prema njegovim rečima, mere su zajednički donete, uz "jedinstvo i solidarnost" koje je potrebno sada izvući iz sebe.

- Mi se borimo na dva fronta, jedan nam je borba za ekonomiju, a drugi za živote - kazao je on i dodao da Srbija uspeva na ta oba fronta prevashodno zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

 

 

Mali je rekao da se u SAD i drugim zemljama govori o tome da ekonomija što pre mora da se otvori, te da je potrebno, da atletskim rečnikom rečeno, "uđemo u pucanj".

- Da budemo sprmni ovim merama i da u pucanj krenemo i što pre krenemo da trčimo - ocenio je on.

Kako je naveo, već strane firme iz Francuske i Nemačke zovu da pitaju kada će privreda početi sa radom u Srbiji zbog firmi koje ovde rade za njih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 4 godine

AKO STE SE OBAVEZALI DA SVIMA UPLATITE 100e STA IMA NEKO DA SE IZJASNJAVA, ONAJ STO NECE NEKA SAM VRATI ILI NEKA POKLONI KOME HOCE...MOZDA JE BOLJE DA RASPISETE REFERENDUM. TRI MILIONA TREBA DA VAS ZOVU A NJIH 5 HILJADE NECE I VI SADA PRAVITE POZORISTE ZBOG NJIH.

lesa

pre 4 godine

Strasno, prvo zdravstveni radnici koji su u kontaktu sa zarazenim , NE domovi zdravlja, vojska i policija obolele osobe pa sve ostalo

Miki

pre 4 godine

Opet vi penzioneri samo njima oni ce da vam podmladuju narod u Srbiji kad mladi kasnije poodlaze ostave vam oni jos koju godinu da brinete o njima. Znaci mi mladi koji imamo decu treba da vam se prijavljuje o kao za 100e kao ono neko je rekao da nece a za ovaj period smo potrošili sve sto smo imali samo da se prehrani o od ovih zabrana kretanja gde ni u jednoj drzavi se ne radi.

Ljiljana

pre 4 godine

Opet penzionerima?nemam nista protiv ali GDE SMO MI TU?...,mi koji radimo za minimalac?onaj najmanji.....ko je rekao da nece?????....na koje telefone da se javljamo?o Boze ,bolje da se javljaju ti koji NECE!!!...svasta!!!

Sramota

pre 4 godine

Stamota p ito da zovwmo sigurno neko glasanje za nesto a potov sd tarifira i eto sto eura zarade za drzavu koja je brs drzava neato dala za dzabe

Ivan

pre 4 godine

SRAMOTA, moj glas na izborima ste upravo izgubili.

zoki

pre 4 godine

Nepisete iz kojeg je to fonda ??? Da nisu te pare slucajno od Austrije da nam zacepe usta da se nebi bunili kad nam gurnu 100 000 izbeglica koji nisu dobili azil i da ih nasele u Srbiju ???

Goran

pre 4 godine

Glasaću za vućića na ovim i svakim drugim izborima jer nemamo boljeg u srbiji. Ali za ovo da treba da se prijavljivamo za 100e mi je baš jadno. A i bilo je reči da ce biti 10 og maja. A sada od 15. treba da se tek prijavljujemo.

Lort radnaskelA

pre 4 godine

Podrzavam ministra Malog u ovom potezu, ja prvi ne zelim tih 100e, jer znam da ima mnogo onih kojima ta pomoc mnogo vise znaci nego meni, a i ostavljam vladi da se odluci gde su potrebnije te pare. Znam i nekoliko ljudi u mojoj blizoj okolini koji na isti nacin razmisljaju i sigurno ce se kao i ja opredeliti za opciju da ne uzmu tih 100e. Zivela Srbija.

Pera

pre 4 godine

Zar nije rekao predsednik neki dan da ce svi dobiti 11 ili 12 maja?

petar

pre 4 godine

kaki ste vi prevaranti sto ne uplatite svima na racun kod poste mnogo jednostavno tamo gde su akcije ko nece neka ode na salter pa neka vrati ja neznam ko nevoli pare oni koji ih imaju jos ih vise vole sad vas neko treba da zove na telefon i moli za to sramota bruka sram vas bilo

Mile

pre 4 godine

Nije mi jasan stav izgovor Malog neki su se izjasnili da neće 100e. Dali je moguće da se loži na priće hejtera sa raznoraznih foruma i potrala i tako formira i rešava državna pitanja. Ujedno zamisli da otvore 20 telefonskih linija za tu namenu i dnevno se se javi 100 hiljada koja to linija moze da prihvati 5000 poziva dnevno to je u startu kolaps. Ujedno i da prihvati tih 100 hiljada poziva dnevno a građana +18 u srbiji ima oko 4- miliona to prijavljivanje ce trajati mesec ipo dva dana.

dule

pre 4 godine

Dinkicevac onaj obecao 1000 eur pa sipak ovaj 100eur pa srednji prst...staje sa onima na birou zasto njima nedadose po 750 eur...zasto vojni penzioneri koji imaju penzije preko 60 ooo dinara dobijaju...

Nebojsa

pre 4 godine

Ocigedno se ne postuje ono obecano isplata svima 11.maja 100 evra. Drugo, nemaju svi ni mogucnost da traze jer nemaju svi ni e mail ni mobilni telefon. Trece, trazicu pare namerno i poklonicu ih sam nekoj sirotinji jer ne zelim da moje pare neko drugi daje nekome uz kamatu. Odrekao sam se para za plate radnika onaj minimalac racunajuci da ce drzava da podrzi moj predlog da se novac ulozi u sisteme za navodnjavanje ili fabriku deficitarne medicinske opreme svih vrsta i da ce objaviti koliko pravnih lica nije trazilo i koliki je to novac i da se on ulaze u gore navedeno BEZ KAMATE jer na moje pare ne trazim kamatu. Posto toga nema, TRAZICU SVOJIH 100 EVRA koje su obecane. Ovim je napravljena brutalna diskriminacija gradjana u korist penzionera i nije ispostovano javno dato obecanje sto nema smisla, jer ga niko nije terao da obecava SVAKOM PUNOLETNOM GRADJANINU NOVAC umesto da ga investira i da od profita pomaze ljudima sirom Srbije. Red je da se rec i obecanje predsednika postuju a ne da se za samo 7 dana izgaze. Drzava je mogla i da napravi neki fond sa striktnom namenom gde bi se moglo videti u sta se trosi i koliko. To se nije uradilo ni sa pravnim licima i to sto sam se odrekao pomoci drzave za 5 plata, sto je 15 plata za 3 meseca ili cca 450.000, i ne zna se gde idu te pare osecam se pogodjeno jer se ne zna broj firmi i broj radnika koji su postupili kao ja sa mojom firmom. Sve ovo sada mi je degutantno.

Dalibor

pre 4 godine

On je Čuo da neki neće pa sad da se Prijavljuju!Ovo je Neverovatno !!!Izbori Što pre...

Branko40

pre 4 godine

Sio mi ga djuro.prvo kazu svima,pa sad da se prijavis.niko nece ni dobiti pare.bezobrazluk.a taman sam se ponadao parama. Cuj uzjave da mnogi nece,au kako lazu kao da nekazem sta

Student

pre 4 godine

Samo penzioneri nek su zivi mi ostali nek pocrkama. Ovo je ponizavanje,sta ko nema telefon?

Vlajko 037

pre 4 godine

Ja sam moj deo hteo da pokloni i moja supruga takođe i sad ja trebam nekog da zovem Zašto ste to i obećavali

Dalibor

pre 4 godine

Jedino Izjašnjenje će dobiti na sledećim izborima od Mene.

bb king

pre 4 godine

Mene ova promena oko uplate ne iznenadjuje jer politicarima se tesko moze verovati kada nesto obecaju.

Mimi

pre 3 godine

Zar predsednik nije rekao da ce isplata biti svim punoletnim građanima 11. ili 12. maja. Odkud sad ovo penzioneri 15.maja a ostali da zovu telefonom. Zar nije jednostavniji preko jmbg uplata na poštu pa tamo svi mogu da podignu recimo u roku od tri meseca pa ko ne podigne smatra e se da nije zainteresovan.

Verica

pre 3 godine

U pravu je covek, sto da salju nekome, ko nece da ih podigne, jer su i sami rekli da im ne treba! E sada bih ja samo dodala jos, da nama koji hocemo i nismo pljuvali po tih 100e raspodeli onaj visak od onih sto nece i svima super!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija