• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2020

16:38

KO ĆE MORATI DA PRIMI VAKCINU? Dr Predrag Kon objasnio kako će se sprovoditi vakcinacija protiv korone

Društvo

KO ĆE MORATI DA PRIMI VAKCINU? Dr Predrag Kon objasnio kako će se sprovoditi vakcinacija protiv korone

Podeli vest

Vakcinacija protiv korona virusa neće biti obavezna za sve, a prioritet će imati stariji građani i hronični bolesnici, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i dodao da će vakcina protiv Kovida 19 u Srbiji najverovatnije biti dostupna za oko godinu dana.

Kon je na redovnoj pres konferenciji rekao da će se procena u vezi sa vakcinacijom doneti na osnovu situacije u trenutku kada vakcina bude dostupna, kao i na osnovu procene imuniteta, sprovedenih istraživanja i niza drugih okolnosti.

"Vakcina će verovatno biti dostupna za oko godinu dana, nekima verovatno i ranije, ali ne i nama'''', rekao je Kon.

Naglasio je da će se vakcinisati pre svega oni koji su najsosetljiviji - stariji i hronični bolesnici, a za ostale će to, kaže, zavisiti od toga da li planiraju putovanja.

(VIDEO) OVO JE SNIMAK KOJI JE IZAZVAO POMETNJU U SRBIJI! Zbog ovih Noletovih reči je krenula "LAVINA" REAKCIJA!

''Verovatno će tu biti nekih obaveza, ali na međunarodnom nivou. Mi ćemo kao zemlja moći da tražimo da i oni koji dolaze kod nas budu vakcinisani ili da imaju odgovrajuće testove'''', naveo je epidemiolog.

Ko će biti vakcinisan odabraće se, istakao je Kon, pre svega prema podacima iz sadašnje epidemije iz čega će se jasno videti ko su najugroženiji.

''Vakcinacija se obično preporučuje i onima koji su u okolini onih koji su najugroženiji, ali o tom potom, to je još dosta daleko'''', kazao je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vesna

pre 3 godine

Kako to mislite " morati"! Objasnite , kako mislite da naterate nekoga ko to ne želi? Nema načina da me neko prisili na to.

nazalost nisam uobrazeni boles

pre 3 godine

Imam 69 god. zasto bi me neko terao da se vakcinisem? Zivim sama. Necu izlaziti. Posle 9 operacija koje sam imala meni je zaista muka da se lecim i od preostalih zdravstvenih problema koje imam, jer imam utisak da doktori gledaju drugacije na nas sarije i to mi je i n e p ri j a t n o i n a p o r n o. Osim toga, ako ne odem privatno na pregled (sto je za mene finansijski neizvodljivo) dozivljavam razne nelogicne situacije koje maxsimalno komplikuju pristup lekarima u klinikama, pa najcesce zavrsavam kod mladjih lekara koji su na obuci i normalno je da se sa toliko, ne bas lakih dijagnoza, teze snalaze. Meni se vise ne leci! Takva "briga" za nas starije je, za mene, vrlo p o n i z a v a j u c a!!!

Zenun

pre 3 godine

Dajte vi vakcine vašoj deci, unucima, familiji, a za druge ne brinite...imaju ljudi svoju svest i svoje pravo da oslučuju!

Bane

pre 3 godine

Ako vacinisete nakoga koji zeli zasto se bojati nekoga koji ne zeli kad ste se vec zastitili???

Lukas

pre 3 godine

Naravno,ja je necu primiti!! Kako da primim vakcinu koja ne postoji?!?G.Kon, primi je ti,neverovatno koliko ti je krivo i sa kakvim sarkazmom si reagovao na Novakov komentar??

Istina laz

pre 3 godine

Zasta Vakcine protiv cega sam sebi daj Vakcinu i ti i ostali dosta ste lagali narod. Nama Vakcina vama dzep pun para Sramota posle toliko ratova i ovo da trpimo. Stidite se sto pratite one sto su nas ubijali Podhitno baci licencu ti nisi Doktor nemas ti pojma

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija