• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2020

09:40

DR DANA GRUJIČIĆ: Ne smemo dozvoliti DRUGI TALAS! Na onkologiji 29 pozitivno na Kovid, nalaz čeka 64 zaposlena!

Društvo

DR DANA GRUJIČIĆ: Ne smemo dozvoliti DRUGI TALAS! Na onkologiji 29 pozitivno na Kovid, nalaz čeka 64 zaposlena!

Podeli vest

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je jutros da je 29 zaposlenih na tom institutu pozitivno na virus korona, a da se nalaz čeka za još 64 zaposlena.

"Testirano je 448 osoba, 29 je pozitivno, za 64 još čekamo nalaz. Hospitalizovano je sa jasnom, umereno do teškom kliničkom slikom, 15-oro. Ostali su imali lakšu sliku i raspoređeni su u banje", navela je Grujičićeva za RTS.

Ona je dodala da je 20-ak onih koji su u izolaciji, jer je u početku bio savet da ostanu kod kuća, a u konstultaciji sa epidemiološkom službom nije bilo razloga da se hospitalizuju.

Kako je navela, među pacijentima, posebno na radioterapiji, od 170 testiranih, 91 je bio pozitivan.

"One sa izraženom kliničkom slikom premeštali smo u odgovarajuće institucije, ''Dragiša Mišović'', jako puno u Zemunsku bolnicu", kazala je Grujičić.

KO ĆE MORATI DA PRIMI VAKCINU? Dr Predrag Kon objasnio kako će se sprovoditi vakcinacija protiv korone

Prema njenim rečima, Vlada Srbije donela je zaključak da svi pacijenti koji dolaze na stacionar, ne samo Onkologije, moraju da donesu potvrdu da su Kovid negativni.

To se, kaže, ne odnosi na one koji dolaze u dnevne bolnice.

"To je u redu, ne smemo dozvoliti drugi talas. Bez obzira što pacijenti donesu nalaz da su negativni na Kovid, moraju da prođu trijažu kroz koju su i dosad prolazili. Meri im se temperatura, uzima detaljna epidemiološka analiza i ukoliko je kolegi bilo šta sumnjivo taj pacijent ne može biti primljen", objasnila je Grujičić.

Ističe da lekova za hemioterapiju ima, kao i da su svi zaposleni imali i imaju odgovarajuću zaštitu.

"Naši zaposleni su imali zaštitu. I kada se radila distribucija preko KC Srbije i preko centralnog magacina, bilo je zaštitne opreme jer se zna koliko su osetljivi onkološki bolesnici", zaključila je Grujičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nada Jovanovic

pre 3 godine

SVI pacijenti koji dolaze u Institut, a ne samo u stacionar (!) moraju da donesu rezultat iz IZJZ Batut da su negativni na koronavirus. Opet hocete da pretvarate Institut u Covid bolnicu!? Tu epizodu smo vec imali. A rezultat ste upravo saopstili . Ocigledno da ste neupuceni u nacin funkcionisanja Instituta! Zakljucak se namece. Odgovorni ste za zrtvovanje lekara sa Instituta I pacijenata!!! Da ne zaboravim, u Institutu NIJE bilo zastitne opreme prve tri nedelje!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija