• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.04.2020

15:09

BROJKE SE IPAK POVEĆAVAJU! JOŠ 7 ŽRTAVA KORONAVIRUSA U SRBIJI, ZARAŽENO NOVIH 296! Novo žarište u Srbiji (VIDEO)

Društvo

BROJKE SE IPAK POVEĆAVAJU! JOŠ 7 ŽRTAVA KORONAVIRUSA U SRBIJI, ZARAŽENO NOVIH 296! Novo žarište u Srbiji (VIDEO)

Podeli vest

Najnoviji podaci!

U Republici Srbiji je do 15 časova 25. aprila 2020. godine registrovano ukupno 7.779 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.051 osoba od kojih su 296 pozitivna. Na respiratoru je 91 pacijent, saopšteno je na konferenciji Kriznog štaba.

Nažalost, u poslednja 24 sata preminulo je 7 pacijenata.

Najteža noć iza nas

"Tokom noći smo imali najtežu noć u kojoj je 7 pacijenata preminulo, tokom dana se ta situacija malo smirila. Prvi put smo testirali više od 5.000 slučajeva i time smo pokazali da smo mi zemlja sa najviše testova. Situacija u Beogradu se stabilizovala, ali daleko od toga da je idealna, pod kontrolom je situacija u Nišu, iako moramo još više da radimo i još više da testiramo", istakao je Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Foto: Covid

Preminulo 4 iz Gerontološkog centra u Nišu

"Od 7 preminulih pacijenata u poslednja 24 sata, 4 su korisnici Gerontološkog centra u Nišu i ovi podaci nam, nažalost, pokazuju da je ova populacija najosetljivija na virus, čak i u situaciji kada virus slabi. Neki od njih su imali veoma blage simptome i odmah su hospitalizovani, ali ovo nam isto tako pokazuje nepredvidivost ove infekcije", istakla je Darija Kisić Tepavčević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jedina bitna brojka

pre 3 godine

SMRTNOST: Srbija 151, Slovenija 81, BiH 57, Hrvatska 54...

Arandjel

pre 3 godine

Po broju stanovnika Srbija najbolje stoji. Malo mozgom razmisljaj kad pises.

Mila

pre 3 godine

Po procentima Hrvatska najbolja u Evropi sa 2,3% a druga je Nemačka sa 3,2%...Srbija ti ima jedva duplo više stanovnika od Hrvatske ali ima tri puta više mrtvih.

Samo istina

pre 3 godine

Na worldometers.info/coronavirus imaš tablicu: Bosna 17 mrtvih na mil, Srbija 17 na mil, Hrvatska 13 na mil

ramljak99

pre 3 godine

Arandjele slabo ti računaš, pogledaj broj umrlih u Hrvatskoj i Srbiji. Da ne spominem da u Hrvatskoj danas ima samo 7 novozaraženih. Ejjj samo sedam.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Kakvo ublažavanje mera?! Mere treba pooštiti: najmanje tri nedelje da policijski čas traje ne kraće od osamnaest sati a policija da tokom te tri nedelje dvadesetčetiri sata stalno u automobilima patrolira svim gradićima i svim gradovima po svim uličicama, ulicama i bulevarima a tamo gde je motornim vozilima zabranjen prolaz da policajci patroliraju peške i da svako ko bez dozvole kretanja bude kažnjen drastično - bez imalo milosti, razumevanja, slušanja pravdanja prekršilaca zabrane kretanja i da nečija niska penzija, nečija niska plata ili socijalna pomoć ne budu razlog za novčano nekažnjavanje. Zabraniti rad privatnih i državnih vrtića, igraonica i rođendaonica, zabraniti rad frizerskih i kozmetičkih salona i salona za životinje, zabraniti rad svih kafana i svih ostalih uslužnih delatnosti, osim rada prodavnica hrane i osim rada apoteka - ali i ti objekti da rade skraćeno radno vreme (ono radno vreme kad nije policijski čas) i policajci da ispred svih tih prodavnica i apoteka da dežutaju i bez milosti kažnjavaju svakog ko nema masku i nema rukavice. Zabraniti sve odlaske u inostranstvo. MORA TAKO DA SE POSTUPA OD SUTRA PA NAREDNE TRI NEDELJE (TOLIKO TRAJE IKUACIJA), jer će u suprotnom inficiranje stanovništva da bude sve brojnije, broj obolelih će biti sve više a sve više će biti umrlih i taj užas će biti produžen do kraja iduće godine a možda i duže.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija