• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2020

16:09

NE OTVARATI VRTIĆE PRE 1. JUNA! Doktor Kon izneo jasan stav: IZ SVETA STIŽU KONTRADIKTORNI PODACI, OVAJ VIRUS NEMA NAMERU DA NAS NAPUSTI! (VIDEO)

Društvo

NE OTVARATI VRTIĆE PRE 1. JUNA! Doktor Kon izneo jasan stav: IZ SVETA STIŽU KONTRADIKTORNI PODACI, OVAJ VIRUS NEMA NAMERU DA NAS NAPUSTI! (VIDEO)

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon na konferenciji Kriznog štaba govorio je o popuštanju mera u borbi protiv koronavirusa

- Moramo da živimo i radimo, da obezbedimo funkcionisanje zdravstvenog sistema pre svega i ekonomije, ne podrazumevam samo da se vrati posao, nego i sve ostalo što podrazumeva život. Ovaj virus definitivno nema nameru da nas napusti, moramo da se borimo sa onim što imamo. To je pre svega mera distanciranja, tom merom koja će na različite načine da se primenjuje, ćemo se boriti. Ne znamo kako će se virus ponašati tokom leta. Čak i na visokim temperaturama se prenosi, evo sada na južnoj hemisferi, dakle, mi moramo da se borimo, a to ćemo raditi zajedno. Nemojte očekivati da je ikako moguće izbeći rizik, za teretane i frizerske salone kad me pitaju, druga opcija je da se potpuno zatvore. Za teretane se recimo propišu mere, jedna osoba na deset kvadratnih metara, korišćenje dezinfekcionih sredstava i pre i posle korišćenja sprava, radilo bi se na zakazivanje. To važi i za frizerske i kozmetičke salone - rekao je doktor Kon podsećajući da i iz sveta stižu potpuno kontradiktorni podaci kada je u pitanju koronavirus.

- Lekarski deo tima ne misli da treba da se otvaraju vrtići i škole pre prvog juna - naglasio je Kon.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posteno

pre 3 godine

Ovaj Kon jedva docekao da bude bitan. Sada se on pita za stanje u drzavi. Ko je za njega glasao. Ko je on uopste? Jos jedan vampir koji se nasao da pije krv narodu. Rekao Kon ovo, rekao Kon ono. Alo ljudi, koga je briga sta je on rekao. Ko je on da kroji kapu celoj drzavi i celom narodu. Samo nepismeni mogu da mu veruju bezgranicno, a pismeni ce staviti na vagu i njegovo ponasanje pre i sada.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija