• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2020

15:50

TREBA LI DA SEDIMO KOD KUĆE ZA 1. MAJ? LEKARI IMAJU JASAN STAV! Evo šta o tome kaže doktorka Kisić Tepavčević! (VIDEO)

Društvo

TREBA LI DA SEDIMO KOD KUĆE ZA 1. MAJ? LEKARI IMAJU JASAN STAV! Evo šta o tome kaže doktorka Kisić Tepavčević! (VIDEO)

Podeli vest

Policijski čas za vreme prvomajskih praznika je preporuka struke zasnovana na medicinskim dokazima i iskustvima drugih zemalja, zato, kakva god bila odluka državnog vrha o dužini policijskog časa za vikend apelujem da budemo strpljivi, poručila je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević


- Bez obzira kakva će biti odluka državnog vrha, apelujem da se strpimo još malo i da se ponašamo kao i prethnodnih dana, jer izvesno je da vidimo kraj ovog epidemiološkog toka - rekla je Kisić Tepavčević.


Kaže da nam je takva disciplina potrebna kako bismo stekli kolektivni imunitet i kako bismo ušli spremniji u neke buduće dane.

- Znam da smo dosta bili zatvoreni u kućama u prethodnom period, poželili smo se druženja, izlazaka i lepog vremena i znam da nikom od nas nije prijatno niti sa velikim oduševljenjem prihvata zatvaranje u kućama, ali, apelujem, strpimo se još malo - rekla je Kisić Tepavčević.

Upitana da li je odluka o zabrani kretanja za 1. maj konačna, Kisić je rekla da to ne zna, ali ponavlja apel da, kakva god odluka bila, čak i ako se trenutna promeni, svi budu strpljivi još malo.

- Da budemo strpljivi, da pronađemo snage u sebi da izdržimo još malo jer je sigurno da izlazimo polako i da je ovo početak kraja - rekla je Kisić.

Ona je istakla da bi bilo dobro da se još neko vreme svi strpe, jer i kada bude ukinut policijski čas, u nekom bliskom vremenskom periodu, i kada sve bude dostupno, treba svi da se ponašamo odgovorno i smanjimo sopstveni rizik za nastanak infekcije.

- Koliko god da je epidemiloški tok povoljan, moramo da budemo svesni činjenice da virus cirkuliše u populcije i da može da pronađe put do osetljivih osoba - upozorila je Kisić Tepavčević.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DtWgM

pre 3 godine

ma kakav stav jasan oni imaju, ubdeljivo smo najgori po broju obolelih na milion stanovnika u regionu, a zivimo zatvoreni...

avdija

pre 3 godine

Ne mogo vise da slusam epidemiologe.samo ponavljaju svakog dana-peri ruke,peri ruke... a ne znaju nista da kazu kako su se zarazili staracki domovi-cak ne znaju ni koliko je umrlo u tim domovima.

Djekson

pre 3 godine

Neka slobodno slave Prvomajske praznike Neka se uziva Samo posle Praznika ako se desi najgore Necete lupati Šerpe i Lonce Vec Glavu o zid Naravno uvek je Drugi kriv

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija