• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.04.2020

07:43

KONAČNA ODLUKA POSLE SASTANKA KRIZNOG ŠTABA! JEDNA OD OPCIJA SKRAĆEN POLICIJSKI ČAS UZ ZATVARANJE IZLETIŠTA ZA 1. MAJ?!

Društvo

KONAČNA ODLUKA POSLE SASTANKA KRIZNOG ŠTABA! JEDNA OD OPCIJA SKRAĆEN POLICIJSKI ČAS UZ ZATVARANJE IZLETIŠTA ZA 1. MAJ?!

Podeli vest

Policijski čas za prvomajske praznike, u trajanju od 83 sata, mogao bi biti skraćen, a konačna odluka o tome trebalo bi da bude doneta danas, nakon dodatnih konsultacija kriznog štaba za borbu protiv epidemije virusa korona sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koje su počele u 8 sati

Jedan od mogućih scenarija je da se, ipak, uvede zabrana kretanja kao i prethodnog vikenda, odnosno od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutru, s tim što bi u tom slučaju 1. maja bio zabranjen pristup svim izletištima i većim otvorenim prostorima. U tom slučaju policijski čas bi trajao 59 sati.

Foto: Tanjug

To će biti i jedna od tema današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa članovima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovida 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica ove zaraze po privredu.

Kako saznajemo, predsednik Vučić bi mogao da se saglasi sa ovakvom odlukom jedino u slučaju da to preporuče lekari, članovi kriznog štaba, koji su do sada zagovarali ideju o policijskom času za 1. maj. 

Trenutno je na snazi odluka o zabrani kretanja od četvrtka, 30. aprila, od 18 časova, do ponedeljka, 4. maja do pet časova, a kako sada stvari stoje, to bi trebalo da bude i poslednji toliko dug policijski čas zbog pandemije, jer se od naredne nedelje očekuje povratak mnogih na posao, početak rada vrtića i kafića, naravno uz obavezno poštovanje fizičke distance od dva metra.

Od ponedeljka su na snazi delimično ublažene mere, pošto su počele da rade pijace u zatvorenom prostoru, frizerski i saloni lepote, teretane i fitnes centri. Naravno, svi koji se vraćaju poslu moraće da poštuju fizičku razdvojenost, kao i da nose masku i rukavice. Frizeri i kozmetičari čiji posao zahteva bliski kontakt s klijentima trebalo bi da nose i vizir.

Takođe, građani stariji od 65 godina od ponedeljka mogu u šetnju svakog dana, i to sat, umesto dosadašnjih 30 minuta, u periodu između 18.00 i 1.00, a najviše 600 metara od svojih kuća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ostoja

pre 3 godine

Struka je rekla svoje. Cemu sad sve ovo? Ili se struka ne pita vise.

Dragan

pre 3 godine

Ukinuti sve zabrane kretanja. Kome je do šetnje neka šeta, kad mu volja. Korona će odraditi svoj deo i do 15 juna će sve biti završeno. Izlazimo na izbore i glasamo. 95% poštuje sve preporuke lekara, a 5% divlja. Prednjače dezerteri koji su pobegli 1999. sad su se vratili i divljaju. Neka ih, korona će ih naći, odradiće svoj deo. Ostaže normalni i razumni. Trpljen - spašen.

ŠTA SE OTVARA, ŠTA POČINJE DA RADI, KO KAD MOŽE U ŠETNJU I KAKO DO 100 EVRA? Sve nove mere u borbi protiv korone NA JEDNOM MESTU!
Društvo

ŠTA SE OTVARA, ŠTA POČINJE DA RADI, KO KAD MOŽE U ŠETNJU I KAKO DO 100 EVRA? Sve nove mere u borbi protiv korone NA JEDNOM MESTU!

"Život ne može da stane", u skladu sa ovom porukom koju nam naši stručnjaci ponavljaju kreće se u novu "normalnost" u narednim danima i nedeljama. Ovoga puta, ta nova normalnost znači i mere zaštite i opreza. Sa slabljenjem virusa popuštaće i mere, neke su već olakšane, a neke će biti u narednim danima. Kako će to da izgleda?

26.04.2020

09:37

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija