• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

28.04.2020

13:16

ISTORIJA JE POKAZALA DA SU ITALIJA I SRBIJA ODUVEK ZNALE KAKO DA OSTANU BLISKE Italijanski privrednici zahvalili Vučiću na donaciji

Društvo

ISTORIJA JE POKAZALA DA SU ITALIJA I SRBIJA ODUVEK ZNALE KAKO DA OSTANU BLISKE Italijanski privrednici zahvalili Vučiću na donaciji

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo zahvalnosti predsednika Udruženja italijanske privrede u Srbiji "Confindustria Serbia" Patricija Dei Tosa. Italijanski privrednici u Srbiji zahvalili su predsedniku Aleksandru Vučiću, na donaciji koju je Srbija nedavno uputila Italiji.

U pismu zahvalnosti, predsednik Udruženja italijanske privrede u Srbiji "Confindustria Serbia" Patricija Dei Tosa navodi da će 170 italijanskih privrednika učiniti sve što je do njih i da će biti na rasplaganju sada, kao i ubuduće, saopštila je Kancelarija za saradnju se medijima predsednika Republike.

"Nastavićemo da radimo vođeni našim uobičajenim profesionalizmom, garantujući bezbednost na radu za naše zaposlene i pružajući svoj doprinos lokalnim samoupravama kroz maksimalnu podršku i donacije koje marljvo sprovodimo od početka pandemije kovid", navodi se u pismu.

Foto: Informer

On dodaje da je važan gest donacije konkretno svedočenje i dodatna potvrda bliskosti koja postoji između Srbije i Italije, prenosi Služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Dodaje da je istorija više puta pokazala da su Italija i Srbija oduvek znale kako da ostanu bliske, a posebno u izazovnim trenucima i da veruje da pandemija izazvana koronavirusom  to nije mogla da dovede u sumnju, već je dodatno ojačala prijateljstvo, koje je vekovima vezivalo srpski i italijanski narod.

Kao što je ovih dana spomenuo iambasador Karlo Lo Kašo, u Italiji se situacija postepeno i polako popravlja, ali bitka protiv korona virusa još nije gotova. Upravo iz tog razloga, donacija koju je Republika Srbija uputila Italiji pomoći će u spasavanju ljudskih života: kao italijanski državljani, osećamo dužnost da izrazimo zahvalnost.

Foto: Informer

U Italiji se, navodi, situacija postepeno i polako popravlja, ali bitka protiv korona virusa još nije gotova, pa će donacija Srbije pomoći u spasavanju ljudskih života.

On je pismo završio pozdravom: "Živela Srbija, živela Italija! Insieme vinciamo".

Srbija je u Italiju poslala hirurške maske, epidemiološke maske, zaštitne rukavice kao i skafandere za zdravstvene radnike.

Sa beogradskog aerodroma četiri aviona u subotu su odletela pomoć Srbije Italiji. Ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo izjavio je da će oprema koju Srbija šalje biti od velike pomoći u borbi protiv koronavirusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija