• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.04.2020

11:25

(VIDEO) PREDSEDNIK NA PRIMOPREDAJI MEDICINSKE OPREME IZ EU I NORVEŠKE! Vučić: Spremni smo za drugi talas, stiže još opreme!

Društvo

(VIDEO) PREDSEDNIK NA PRIMOPREDAJI MEDICINSKE OPREME IZ EU I NORVEŠKE! Vučić: Spremni smo za drugi talas, stiže još opreme!

Podeli vest

Norveška i Evropska unija donirale su Srbiji medicisnku opremu neophodnu za borbu protiv zarazne bolesti Covid-19 , a predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje primopredaji u magacinu "Milšpeda" .

Primopredaji su prisustvovali i ambasador Norveške Jern Eugene Jelstad i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

- Ovde ima i rukavica i maski. Ljudi misle da je oprema samo protiv Covid-19, ali nije samo za to, već i za druge bolesti. Mnogo hvala i EU i Norveškoj. Uložili ste velike velike napore za ovu pomoć i građani Srbije će ovo ceniti - rekao je predsednik.

Foto: Tanjug

Srbija će zahvaljujući donaciji Norveške i EU dobiti 120 respiratora i 100 posebnih monitora za borbu sa Covid-19, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je Srbija spremna za eventualni drugi talas epidemije i da će stići kasnije još 70 respiratora.

 

 

- Stiže nam 120 respiratora i 50 posebnih monitora. Imaćemo mnogo kreveta intenzivne nege u budućnopsti. Bićemo opremljeni za kardiovaskularne, onkološke bolesti, kao i plućne - rekao je predsednik i dodao da ćemo imati mnogo respiratora svuda po Srbiji.

Predsednik je naveo da je Srbija uložila mnogo novca u nabavku opreme, jer se "borimo i brinemo za živote ljudi". Istakao je da ako 50 respiratora košta 2,6 miliona, to znači da se radi o velikom novcu i zahvalio se EU i Norveškoj.

Foto: Tanjug

- Živela solidarnost i naše prijateljstvo i samo zajedno možemo da pobedimo izazove koji su pred nama - rekao je Vučić.

Ambasador Norveške Jern Eugene Jelstad rekao je da je oprema nabavljena još par nedelja, ali je bilo potrebno neko vreme da bude dopremeljena u Srbiju.

Foto: printscreen RTV Pink

Predsednik Vučić naglasio je da će 6. maja učestvovati na video samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana.

Očekuje, kako kaže, da će učesnici na tom sastanku učvrstiti međusobne odnose. 

- Mi imamo velika očekivanje od ovog razgovora, od samita 6. maja. Važno je da razgovaramo i o političkim i ekonomskim prilikama. Mislim da ću kao predsednik Republike učestovati na tom video sastaku ili video konferenciji - rekao je predsednik Srbije. 

Uveren je, dodaje, da će učesnici tog samita tom prilikom dalje ojačati veze i učvršćivati odnose, kao i međusobno poverenje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija