• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2020

16:17

EPIDEMIOLOG TO NE SME DA IZJAVI! Kon o Nestorovićevoj preporuci da se namerno zarazimo! (VIDEO)

Društvo

EPIDEMIOLOG TO NE SME DA IZJAVI! Kon o Nestorovićevoj preporuci da se namerno zarazimo! (VIDEO)

Podeli vest

Na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon prokomentarisali su izjavu dr Branimira Nestorovića koji je rekao da bi sada kada je „koronavirus jako oslabljen trebalo svi da se zarazimo“ i stvorimo kolektivni imunitet.

"Nije to ništa neistinito osim što je on uvek dosta optimističniji nego što su naša sagledavanja na osnovu činjenica sa kojima raspolažemo. Naši su pogledi sa preventivne strane nešto drugačiji, ni slučajno različiti. Ali, gledamo različite aspekte", istakla je Kisić Tepavčević.

Na izjavu da bi trebalo namerno da se zarazimo, dr Kisić Tepvačević kaže da bi to bilo potpuno neodgovorno.

Foto: printscreen

"Potpuno bi bilo neodgovorno sebe svesno dovesti u određeni rizik, posebno kada postoje mere zaštite kako da to sprečite. Ne znate kako će se virus ponašati u jednom organizmu. Velika je verovatnoća da u zdravom organizmu virus prolazi brzo i lako, ali to ne mora da bude tako. Pokazalo se tako kod čitavog niza bolesti. Koncept svesnog dolaženja u rizik ne možemo prihvatiti u 21. veku", zaključila je.

Dr Predrag Kon je istakao da nijedan epidemolog ne bi smeo tako nešto da savetuje, te da je davanje takvih izjava od strane struke potencijalno opasno.

Foto: Covid

"Epidemiolog ne može da daje takve izjave kada imamo 114 zaraženih, dok jedan kliničar može jer vidi kraj, slobodnim rečnikom tako se izražava. Što se tiče namernog zaražavanja, epidemiolog nikada to ne može da preporuči, to je potpuno suprotno svemu onome što epidemiolog radi. Teoretisanje o tom pitanju nije prihvatljivo pred javnošću, ali to je moje mišljenje. Mi možemo da pričamo među sobom da virus slabi, ali neko će to shvatiti potpuno ozbiljno i otići i zarati se i

Podsetio, Branimir Nestorović izjavio je danas  da je sada vreme da svi izađemo napolje inficiramo se koronavirusom, jer ćemo na taj način uspeti da steknemo inunitet i sprečimo njegovu ponovnu pojavu, a šanse da do težih kličičkih slika dođe gotovo su nemoguće. Da se čuvaju do početka, eventualno do sredine juna, savetuje samo starije od 65 godina. Opširnije o tome čitajte OVDE.

U tom stavu podržala ga je doktorka Danica Grujičić, a o tome čitajte u posebnoj vesti.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Šta je Nestorović čekao do sada, pa prvi je trebao da se zarazi, da stekne "najveći stepen" imuniteta?!

Pa sada treba

pre 3 godine

jer bi to bila najbolja moguca vakcina, covek govori kao strucnjak a ostali govore kao podobni autorizovani kadrovi

Realan

pre 3 godine

Bravo,ne treba Nestorovic da nam kaze, sta je najbolje za nas.On covek samo logicno razmislja kao i manjina srba.

ljubisa555

pre 3 godine

Nestorovic je politicki i sektaski orijentisan.Zasto on svojim primerom ne zarazi prvo svoju porodicu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija