• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.05.2020

07:30

STIŽE NOVAC NA RAČUNE! Danas kreće isplata prvog minimalca za više od milion zaposlenih u Srbiji!

Društvo

STIŽE NOVAC NA RAČUNE! Danas kreće isplata prvog minimalca za više od milion zaposlenih u Srbiji!

Podeli vest

U Srbiji će danas početi isplata prvog minimalaca za oko milion i 55.000 zaposlenih u 232.000 preduzeća, koja su tražila ovaj vid podrške države, a novac će biti uplaćen na namenske račune tih firmi.

Vlada će na račun svih preduzeća koja su izrazila želju da im se pomogne, uplatiti prvu minimalnu zaradu za sve zaposlene u tim preduzećima, odnosno za 232.000 privrednih subjekata, rekao je u sredu ministar finansija Siniša Mali.

- Imamo novca, najveći teret reformi preuzima država na sebe, hvala preduzećima koja su verovala u ovaj program. Taj novac u istom iznosu će dobiti za mesec dana i posle još jednom za mesec dana - naveo je Mali.

 

 

U okviru programa ekonomskih mera za umanjivanje negativnih posledica po našu ekonomiju, poslodavci su tražili pomoć države u vidu isplate tri minimalca u ukupnom iznosu od 750 evra (oko 90.000 dinara), prenosi Tanjug.

Prosečna minimalna zarada od januara ove godine u Srbiji iznosi 30.022 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija