• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2020

11:53

ČAST MI JE ŠTO SU NAŠI NARODI ZAJEDNO PROŠLI TEŠKA ISKUŠENJA Vučić čestitao Putinu 75 godina pobede nad fašizmom (VIDEO)

Društvo

ČAST MI JE ŠTO SU NAŠI NARODI ZAJEDNO PROŠLI TEŠKA ISKUŠENJA Vučić čestitao Putinu 75 godina pobede nad fašizmom (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Bocan-Harčenku pismo za predsednika Vladimira Putina, u kome mu čestita jubilarnih 75 godina od pobede nad fašizmom.

Vučić u čestitki navodi da je Dan pobede jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva i simbol nepokornosti slobodarskog duha naših slavnih predaka.

"Čast mi je što su naši narodi zajedno prošli teška iskušenja u plemenitoj misiji da oslobode svet od najvećeg zla dvadesetog veka, pregazivši strah i prezrevši smrt. Zato doveka imamo dužnost da čuvamo uspomenu na njihovu nadljudsku borbu, na strani pravde i istine", naveo je Vučić, prenosi Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je poručio da su Srbija, Rusija i svet sada ponovo zajedno u borbi, ovaj put sa nevidljivim neprijateljem, korona virusom, koji ne zna za granice.

On je izrazio saosećanje zbog žrtava zarazne bolesti KOVID-19 u Rusiji i nadu za brz oporavak obolelih.

Istovremeno, zahvalio je Putinu što je, u trenucima najvećeg izazova za Rusiju, iskazao brigu za Srbiju i što je pokazao ljudsku i državničku solidanornost upućivanjem velikodušne medicinske pomoći i tima Oružanih snaga Ruske Federacije.

"Za nas je to potvrda Vašeg ličnog odnosa prema Srbiji, kao i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva naših dveju zemalja. Naši odnosi se temelje na poštovanju, razumevanju i uzajamnoj podršci, što pokazuje i aktivna podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na kojoj smo iskreno zahvalni", navodi se u čestitki predsednika Vučića predsedniku Putinu.

Foto: Tanjug

Vučić je Putinu poželeo i da nastavi da ostvaruje planove za budućnost Rusije, obezbeđujući joj siguran put napretka.

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio na pismu i naveo da će Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, biti dostojanstveno obeležen, kao i to da Ambasada Ruske Federacije, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i gradskim vlastima u Beogradu, priprema niz manifestacija, u skladu sa okolnostima.

 

 

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, posebno o Kosovu i Metohiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija