• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS/Informer

07.05.2020

18:00

EU UČI DECU DA JE NIKOLA TESLA HRVAT, HOĆE LI SRBIJA REAGOVATI?! Šta je sledeće... Da je Pupin je Mađar, Milanković Hrvat...

Društvo

EU UČI DECU DA JE NIKOLA TESLA HRVAT, HOĆE LI SRBIJA REAGOVATI?! Šta je sledeće... Da je Pupin je Mađar, Milanković Hrvat...

Podeli vest

Na stranici kutka za učenje zvaničnog veb sajta EU, na kojem deca mogu da saznaju zanimljivosti o zemljama članicama EU, u odeljku posvećenom Hrvatskoj navedeno je da je Nikola Tesla čuveni hrvatski naučnik.

Deca, koja žele da nauče nešto o Hrvatskoj, moći će da kroz interaktivnu mapu saznaju geografsku poziciju te zemlje, ali i to da je "Tesla bio čuveni hrvatski naučnik koji je među prvima otkrio rendgenske snimke", prenosi RTS

Jedan od najvećih svetskih naučnika - Srbin Nikola Tesla rođen je u porodici pravoslavnog sveštenika u selu Smiljanu u Lici u Austrougarskoj, na teritoriji današnje Hrvatske.

U svetskim biografijama se o njemu obično govori kao Amerikancu srpskog porekla, budući da je veći dio života proveo u SAD i da je umro u Njujorku kao američki državljanin.

I nije toliko problem što EU besomučno laže kad je u pitanju jedan od najvećih svetskih naučnika u istoriji, koliko je strašno to što  Srbija ne reaguje na ovakve istorijske podmetačine! 

Šta je sledeće da je Pupin Mađar, Milanković Hrvat...  

I onda se čudimo kako nas tretiraju u svetu!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

Tesla je rodjen u srpskoj porodici koja je tada zivela u Hrvatskoj. Kada bi EU to razumeli, onda bi razumeli i da je Kosovo srpska zemlja. Povrsni su i znaju samo ono sto je njima u interesu. Toliko o znanju EU.

jednostavno pitanje

pre 3 godine

Zašto su srpske tajne službe kremirale Teslino telo da se ne može napraviti DNK analiza i sada ne pokazuju niti jedan njegov lični dokumenat na kojem piše koje je on nacionalnosti?

dragan

pre 3 godine

Da je slucajno ostao da zivi u toj Hrvatskoj mi danas ne bismo imali struju i jos mnoge druge stvari jer bi bio zaklan od strane ustasa.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17