• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs

08.05.2020

08:27

GRK BRUTALNO ODGOVORIO EVROPSKOJ UNIJI NA TVRDNJU DA JE TESLA BIO HRVAT! Posle ovog pisma iz Atine MORAJU U ĆOŠAK, DA SE DUGO STIDE!

Društvo

GRK BRUTALNO ODGOVORIO EVROPSKOJ UNIJI NA TVRDNJU DA JE TESLA BIO HRVAT! Posle ovog pisma iz Atine MORAJU U ĆOŠAK, DA SE DUGO STIDE!

Podeli vest

Povodom interaktivne igre na zvaničnom sajtu EU, u kojoj deca mogu da saznaju zanimljivosti o članicama Unije, a gde se u odeljku Hrvatska navodi da je Nikola Tesla čuveni hrvatski naučnik, reagovao je pismom Stelijos Stilijanidis iz Atine

Postavlja pitanje, da li bi tako neko mogao da u pitanje dovede i ospori grčko poreklo Dominikosa Teodokopulosa - El Greka, koji je najveći deo života proveo van današnje Grčke, prenosi RTS.

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovani,

Dozvolite mi da Vas obavestim da sam sa ogromnim i neprijatnim iznaneđenjem primetio, a nakon što mi je to prenela ćerka koja je učenik osnovne škole i koristi sajt EU za obrazovne potrebe, da je na ovom sajtu veliki srpski naučnik i pronalazač Nikola Tesla, lažno predstavljen kao Hrvat.

EU UČI DECU DA JE NIKOLA TESLA HRVAT, HOĆE LI SRBIJA REAGOVATI?! Šta je sledeće... Da je Pupin je Mađar, Milanković Hrvat...

Međutim, opšte je poznato da je otac Nikole Tesle bio srpski pravoslavni sveštenik i da mu je porodica nastradala od strane nacističke nezavisne države Hrvatske. Da li bi onda neko isto tako mogao da u pitanje dovede i ospori grčko poreklo Dominikosa Teodokopulosa - El Greka, koji je najveći deo života proveo van današnje Grčke?

Smatram da evropskom kulturnom prostoru ne dolikuju takvi lažni navodi kao što je ovaj, kao i da je dužnost svih nas da očuvamo i da poštujemo naše zajedničke evropske vrednosti i principe.

S poštovanjem,

Stelijos Stilijanidis, Atina

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bora

pre 3 godine

EU "brutalno" je 'zabole lakat' sta grk ili mi napisemo

Mare

pre 3 godine

Sto jel za tebe nema nikakvu tezinu sto jedan grk osporava laz da je Tesla ustasa? Pa ovo je samo pocetak.I sam Tramp ce uskoro reci tj reci istinu da je Tesla Srbin

Srbija

pre 3 godine

Svaka ti cast brate, veci si Srbin od nas Srba. Drzava Srbija mora jos ostrije i zesce da posle ovoga reaguje. Da EU a posebno Hrvatsku,cija je proslost ustaska, cijim postupcima i dalje velica ustastvo i najveca im je vrednost da mrze Srbe. Ima li veceg genocida od Oluje i Bljeska. Hoce li ta EU da nam i to nametne da su Srbi sami pobegli. zaveka nauci ko su Srbi,odakle su dosli,Sta smo biili i sta jesmo. Hvala nasem bratu Grku,a mi nemoj da cutimi. Srpski glas mora da se cuje,elita srpska i Srpska akademija nauka mora hitno da reaguje. Da se trazi javno izvinjenje EU,zarad istine i pravde. Zivela Srbija a Tesla neka pociva u miru kao Srbin koji se svog porekla nikad nije stideo. Nemojte da se mi stidimo i ustaskoj Hrvatskoj i zlonamernoj EU da cutimo. Glasno i jasno ,EU sram da Vas bude.!

Pavle

pre 3 godine

@Srbija Znate kada ce nasa Vlada, ili neki Ministar u ime Vlade Srbije, Srpska akademija nauke traziti izvinjenje od EU? Ja mislim nikad. A razloge neznam i nisu mi jasni.

Bobi

pre 3 godine

Bravo brate Stelijose, svaka ti , nasi takozvani politicari takozvane opozicije, mesto da dunu i grunu u odbrani nase svetle istorije duvaju u neznam sta za svoje du.. , opametite se vise ,

Mika

pre 3 godine

Zasto Srbija ne brani istinu cega se plasimo zasto mora neko umesto nas da to cini? Dokle bre..

drago

pre 3 godine

Nikola Tesla je rodjen 185. godine kao Srbin u Lici, koja je u to vrijeme bila Austrijsko Carstvo. Da je rodjen 1991. i dalje , bio bi Hrvat, jer do tada Hrvatska nikad nije bila drzava, pa time nema ni drzavljane. U svijetu i enciklopediji Nikola Tesla se vodi kao Srpski i Americki pronalazac. Da je zivio u Hrvatskoj 1941. ili 1991. bio bi ubjen jer je Srbin pravoslavac, a sada ga svojataju kao Hrvata, samo za to sto je poznat, a da je obicni gradjanin zavrsio bi kao i mnogi njegovi sunarodnici.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Sad se sve članice Evropske unije B R U T A L N O i na svaki mogući način tresu od straha zbog BRUTALNOG pisma koje im je poslao neki potpuno nepoznati Grk i BRUTALNO smišljaju koje reči da upotrebe da bi njihov odgovor bio BRUTALAN.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija