• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

08.05.2020

08:52

DRAGOMIR OSTAO BEZ POSLA, PA ODLUČIO DA GAJI KOZE Ove zime dogodilo mu se nešto neočekivano

Društvo

DRAGOMIR OSTAO BEZ POSLA, PA ODLUČIO DA GAJI KOZE Ove zime dogodilo mu se nešto neočekivano

Podeli vest

Priča o čoveku koji je pokušao da razvije posao, ali u tome nije uspeo.

Dragomir Pantevski iz Glogonja, kod Pančeva, ima veliku farmu koza od koje više ne može da živi. Za jariće i koze dobija izuzetno nisku cenu, a da bi smanjio troškove za hranu za stado - prinuđen je i da ih poklanja.

Kada je pre deset godina ostao bez posla u državnoj firmi, Dragomir je odlučio da se posveti kozarstvu. Stekao je za to vreme stado od 70 koza i 30 jarića, piše RTS.

Ova zima mu je bila najteža, jer je morao da obezbedi 1.200 bala deteline, a prihodi nikad nisu bili manji.

- Ranije se moglo, sve sam prodavao i to jariće po 350 dinara za kilogram, čekalo se u red. Sad nema više, ne znam šta se desilo, ali u poslednje dve godine ostaje mi po 20 jarića i sad ih ima 70 velikih - priča Dragomir Pantevski iz Glogonja.

Foto: printscreen RTS

 

Za koze od početka godine dobija 2.000 dinara po komadu, što je kako kaže izuzetno malo. Jedinu zaradu sad ima od prodaje kozjeg mleka i sira, ali to ne može da pokrije ni osnovne troškove.

- Sad sam skoro poklonio 60 jarića. Dao sam ih sa 1.500 dinara na komad i to jare od deset kilograma. To je poklon, ali nisam imao drugi izbor. Da nisam to uradio, ne znam šta bih radio. Ove već ne mogu da dam, njih 10-tak već su primile jarca, imaju pet meseci i ne znam šta ću dalje - kaže Pantevski.

Dragomir nije uspeo da obezbedi ni adekvatan prostor za koze.

Smeštene su u štali od 50 kvadartnih metara, a za novu investiciju i izgradnju većih objekata, potrebno mu je, kako kaže, oko milion dinara, a on sam to ne može da obezbedi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija