• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Rašević/J. Matijašević

08.05.2020

16:44

(VIDEO) TESTIRALI SMO SE NA KORONAVIRUS! Istog dana saznali smo i rezultate...

Društvo

(VIDEO) TESTIRALI SMO SE NA KORONAVIRUS! Istog dana saznali smo i rezultate...

Podeli vest

Ekipa Informera posetila je odeljenje Internistička intezivna nega u Urgentnom centru u Beogradu. Iako bez simptoma, zarad posla i zdravlja, naša novinarka bila je podvrgnuta testiranju na koronavirus kako bi prikazali čitaocima kako izgleda čitav taj proces

Pre uzimanja brisa medicinski tehničar Oliver Stošić obukao je komplet epidemiološku opremu.

- To je obaveza, a pre svega zaštita, prilikom ovog pregleda. Moramo obući zaštitni mantil, kapu, sterilne rukavice, vizir. Uzimanje samog brisa traje svega nekoliko minuta i zavisi od saradnje pacijenta. Štapićem ulazimo u usta i što dublje, polukružnim pokretima, uzimamo bris nakon nekoliko nagona za povraćanje. Štapić se stavlja u epruvetu i spreman je za slanje u labaratoriju. Nakon nekoliko sati rezultati testiranja nalaze se u našoj kovid bazi - objasnio je za Informer medicinski tehničar Stošić.

Svoja iskustva nakon testiranja na kovid-19 prenela nam je i naša novinarka Jovana.

- Bila sam spremna zarad posla i dobre reportaže da uradim bris na koronu. Pre svega, hvala direktoru Urgentnog centra Marku Ercegovcu koji nam je izašao u susret. Iskreno na testiranju mi nije bilo baš svejedno. Osećaj nije nimalo prijatan i imate nagon za povraćanje. Štapić je stavljen u epruvetu i pod mojim jedinstvenim bar kodom  oko 10 sati poslat je u "Vatreno oko". Već oko 17 satr iz Urgentnog centra dobili smo obaveštenje i čula sam ono što sam i želela. Bila sam negativna - rekla je naša novinarka. 

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija