• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

08.05.2020

19:29

EU nije tražila od Srbije da "prihvati da je Tesla Hrvat" (ISPRAVKA)

Društvo

EU nije tražila od Srbije da "prihvati da je Tesla Hrvat" (ISPRAVKA)

Podeli vest

Srbija nije dobila nikakve nove “uslove od Evropske unije”, a svakako ne bilo kakve koji imaju veze sa nacionalnim identitetom Nikole Tesle

Povod za cijelu priču je, kao što je navedeno, jedna rečenica objavljena u sekciji “Kutak za učenje” na zvaničnoj stranici Evropske unije. Ovaj dio sajta sadrži podatke o državama članicama prilagođene djeci, uključujući i dio “učiti kroz igru” koji sadrži i rubriku “O čemu se radi u EU?”. Tu je, u dijelu koji govori o Hrvatskoj, stajao pasus koji je glasio ovako:

Koristite li hemijsku olovku? Ona je hrvatski izum. Uz to, jedan od prvih ljudi koji je izumio rendgenski snimak bio poznati Hrvat Nikola Tesla.

Ovaj pasus je, zapravo, teško sasvim tačno prevesti na naš jezik, budući da ne koristi termin “famous Croat Nikola Tesla” - što bi doslovno značilo “poznati Hrvat Nikola Tesla” - već “Croatian” - što se više odnosi na to da je neko iz Hrvatske. 

Nakon što su ovim povodom 8. maja reagovali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević, igrica je izmjenjena, o čemu su 11. maja pisali mediji u regiji, dok EU još uvijek nije komentarisala slučaj. 

Rečenica o Nikoli Tesli se više ne može pronaći na igrici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 3 godine

Po ko zna koji put: Sklanjajte se od nacističko-fašističko-ustaške eu. Koliko vam treba opomena, volovi politički?

Tesla za tesanje drva

pre 3 godine

Nikola Tesla je bio pravi domoljub jer je lično napisao da da je Hrvatska(ne Austrougarska ne Srbija) njegova Domovina pa kako onda može biti srpski naučnik? A svi jako dobro znamo da je bolovao od OKP pa je sve radio po tri i od blaže šizofrenije pa je čuo neke glasove u glavi i neke muslimanske "žalopojke" i da je na kraju umro u hotelskoj sobi sam koliko je bio velik i sposoban(zaljubljen u goluba kako je sam napisao). Znamo da su posle njegove smrti prvo iz FBI-a uzeli njegove izume-planove-nacrte a sve njegove lične dokumente su ostavili srpskoj tajnoj službi koja ih odnela posle spektakularnog sprovoda sa Tamo daleko pa kremirala telo takvog čoveka da se ne može napraviti DNK analiza. Pa zašto se sada ako je pravi Srbin ne pokaže bilo koji njegov lični dokument gde jasno piše koje je nacionalnosti i zašto se ne pokaže njegov dnevnik gde je napisao da mu je deda na pravoslavlje prešao u vojsci zbog žene a da je imao isturene zube koje liče ko alatka za deljanje(tesanje) drva koja se zove tesla pa je zato dobio nadimak pa posle prezime Tesla a njegovi su hrvatska plmićka porodica iz Zadra koja se zvala Draganić... Tesla je jedna metlna alatka sa drvenom ručkom sa kojom se na fino delja drvo a postoji oko 300-500g pre Tesle... svezakucu.weebly.com/uploads/4/3/7/6/4376250/7922056_orig.jpg Croativ.net ŠOKANTNO: Zašto Beograd skriva tajni dnevnik Nikole Tesle

Mikac

pre 3 godine

Hrvati su ovde Regionalni lider i postavljaju uslove i.

Vera

pre 3 godine

EU vam ipak samo traži da srpski udžbenici pišu istinu a ne "srpsku istinu" koja je skroz drugačija od one koju zna ceo svet? I tačne brojke iz Jasenovca i o judenfraj Beogradu i sve o velikosrpskoj agresiji i geniocidu i o maestralnim hrvatskim akcijama i o NATO bombaradovanju i o Tesli... E sada je tu samo JEDAN JEDINI problem a to je onaj kako reče Dobrica da je laž srpski državni interes pa svako ko bi u Srbiji pisao i govorio istinu je odmah državni neprijatelj.

jednostavno pitanje

pre 3 godine

Zašto su srpske tajne službe kremirale Teslino telo da se ne može napraviti DNK analiza i sada ne pokazuju niti jedan njegov lični dokumenat na kojem piše koje je on nacionalnosti?

Karlobag

pre 3 godine

Mitomanska i genocidna velikosrpska propaganda je sa svojatanja 91g svega od Virovitice do Karlovca i Karlobaga pala na to da eto svojata samo Teslu i to danas gde turisti iz celoga sveta idu u RH i njegove rodne Smiljane i Gospić tako blizu tog vekovnog hrvatskog i katoličkog mora? Ja od masetralne Oluje 95g koja je Srbe toliko naučila pameti(I taman pomislim očistila od mržnje i mitomanije) eto još nisam čuo ništa u Srbiji o vekovnoj srpskoj ravnoj Slavoniji ovde na brdovitom Balkanu od Virovitice do Karlovca ko ni o vekovnom hrvatskom i katoličkom moru od Karlobaga dole do Dubrovnika(ko da to stvarno niti nije srpsko ko da je sve to bila samo laž) a?

Srbi su otkinuti dio hrvatskog

pre 3 godine

VELIKA SRPSKA TAJNA: SRBIN TVRDI: ‘Srbi taje da potječu od Hrvata, vrijeme je da prihvate svoje hrvatsko podrijetlo’. "Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi"!

Net

pre 3 godine

TESLA JE IMAO KECA IZ MATEMATIKE! Ova žena tvrdi da ima originalna svedočanstva slavnog naučnika (VIDEO)....Školska svedodžba Nikole Tesle na kojoj piše da je učio Hrvatski jezik.

Penkala

pre 3 godine

Znate li da je još jedan hrvatski izumitelj Slavoljub Penkala poljak po nacionalnosti? Ali je isto ko i Tesla hrvatski građanin i poljaci ga nikada nisu svojatali.

ponosanS

pre 3 godine

Nikola Tesla je rodjen u Vojnoj Krajini koja je u vreme njegovog rodjenja bila krunska zemlja u sastavu austrougarske sa vecinskim srpskin stanovnistvom. Dalmacija, V.krajina, Slavonija i Baranja bile su krunske zemlje a ne hrvatska teritorija, gde je zivelo preko 92 % srpskog stanovnistva. Te zemlje su odlukom broza usle u granice avnojske Hrvatske a oni su brze bolje asimilirali i pokatoliciløi, prisvojili sve srpsko. Zelju, obra, kulturno srpsko nasledje, srpski narod. Sto nisu uspeli asimilirati u poslednjih 100 godina i pokatoliciti, proterali su ili pobili u logorima. Taj telegram ili nekakvo pismo, mogao je poslati bilo ko. - Ako je Tesla hrvat, zasto onda hrvati prevode njegova dela sa srpskog na hrvatski? Nikola Tesla: Priča o elektricitetu-Nikola Tesla je ovu priču napisao 1915. godine, tj. u dobi od 59 godina. Njen hrvatski prijevod je objavljen u "Ličkim novinama" 1972. (br. 10 i 11).

Nikola

pre 3 godine

Nikola Tesla je rođenm u trodelnoj kraljevini Hrvatskoj(njen grb na krovu Crkve Sv. Marka u Zagrebu i ima prvu belu kocku) koja je bila u sklopu Austrougarske a Srbi ako znaju da jeste Srbin neka pokažu neki njegov lični dokumenat na kojem to piše a svi znamo da su ih srpske tajne službe uzele iz njegove sobe u njujurku posle njegove smrti(ko i FBI nacrte) a onda ga kremirali uz Tamo daleko tako da se ne može napraviti DNK analiza da se vidi ko je. Šta vi mislite da je EU glupa?

ponosanS

pre 3 godine

Pa onda bi bilo logicnije da je austrougarin jer Hrvatska kao drzava nije postojala. Cak mu i u pasosu pise, u ime cara austrougarskog a ne drzava Hrvatska. Postojala je kao austrougarska gubernija. Ko bi vama objasnio kad vi mislite da sva istorija pocinje 1945. Sto onda imate potrebu njegova dela da prevodite sa srpskog na hrvatski ako je bio hrvat? - Krivotvoriti istorijke cinjenice nije nimalokulturno a onda se ljutite kad madjari objave kartu velike Madjrske koja obuhvata Istru.

Samo

pre 3 godine

Реално је да је Тесла амерички научник српског порекла рођен у Аустроугарској монархији! Извините али је тако!

Bane

pre 3 godine

Ne mislimo da je glupa, već pogana ko i hrvati.

mirko

pre 3 godine

https://www.youtube.com/watch?v=rucb_e0RrpY&t=352s 5:52 univerzitet u Gracu Nacionalnost: Srbin

Vid

pre 3 godine

Ovaj "Nikola" bi mogao biti 100% hvat ali verujem da nije kršten ovako kako se predstavlja jer on nema ni N od Nikole.

NEBOJŠA

pre 3 godine

EVROPA NIJE GLUPA,ALI TI JESI.PRVO NIJE POSTOJALANIKAKVA''TRODELNAKRALJEVINA HRVATSKA-NIKADA.HRVATSKA JE BILA BANOVINA U OKVIRU CAREVINE,IZ KOJE JE ''VOJNA KRAJINA''POSEBNIM DEKRETOM ,BILA IZUZETA.DRUGA ČINJENICA JE DA JE OTAC NIKOLE TESLE BIO PRAVOSLAVNI POP,A TO ,KAO HRVAT,SVAKAKO NE BI BIO.TREĆE SELO U KOJEM JE ROĐEN I U KOM JE ŽIVIO DO ODLASKA U SVET,JE BILO ČISTO SRBSKO,BEZ IJEDNE HRVATSKE PORODICE....IKAD.I ČETVRTO,A VRLO BITNOO,KAO SRBSKO SPALJENO JE DO TEMELJA,SA SVE KUČOM NIKOLE TESLE,UPRAVO OD OVE VLASTI

Realno

pre 3 godine

Šta bi ta EU trebala da uči svoj udecu kako je Tesla čisti Srbin rođen u Šumadiji?

Vera

pre 3 godine

Istina je ta da je CELA srpska istorija falsifikat iz SPC i njenih četnika i vojvoda. Ma da li si se nekada u životu to pitao? Šta ako tebe lažu ako su tvoje pretke sa pravoslavljem i Vizantijom i Savom odvojili od Hrvata i Pape šta ako si ti samo popravoslavljeni Hrvat i u 500g ropstva si skupljao mržnju prema toj braći katolicima koji su ostali katolici sa Papom i Bogom i Gospom i ZATO nepokoreni a tvoji preci turski robovi i Đojleni pa lažovi i mitomani....a učili su te sve kontra od toga? I Gavrila da pokrene najveće zlo WW1 i uništi katoličku AU. pa se oni svetiše po logorima u WW2 i tebe prevariše da izbijaš 91g sa JNA na to vekovno katoličko more i milijarde....? Vidiš jedan i jedan su ti UVEK dva.

Smiljan

pre 3 godine

Pošto se snima holivudski film o Nikoli Tesli koji će se zvati Mad Scientists i dok Srbi teraju medijske propagande da je njihov Hrvati na svom Tesli već zarađuju milione jer su otvarili Memorilani centar Nikola Tesla i uredili njegovu kuću i cele Smiljane i Gospić sve gde je bio i živeo do svoje 18-te godine i eto već prve godine od otvaranja imali oko 100 000 posetioca a kad dođe film i kad se pročuje ma zarađivaće Hrvati milione na njegovom imenu pošto su tako blizu mora i miliona turista iz celoga sveta a muzej u Beogradu prazan jer nema veze sa njim… Pošto će Srbi snimati film o Jasenovcu eto već kreće osavremenjivanje Memorijalnog centra Jasenovac i uređenje spomenika Cvet Jasenovca i napravljena je 3D rekonstrukcija logora a uređuju se putevi i ide gradnja hotela i ugostiteljskih obekata a tu je i mesto pokretanja prvog antifašističkog pokreta na svetu u šumi Brezovica. Turiste će sa Jadranske obale voditi na sva ta mesta kao turističku atrakciju pa kad Srbi krenu sa propagandom i reklamom i filmovi ma imaće Jasenovac duplo veću zaradu od Aušvica kojeg u godinu dana poseti više turista nego celu Srbiju! Pošto toliko četnici i vojvode od 95g kukaju i kmeče za Jasenovac a ne za Karlobag i more eto bar da na kraju ima neke koristi od toga?

Roki

pre 3 godine

Ako tada nije postajala Hrvatska nije postajala ni Srbija koja je bila u Turskom ropstvu ali je današnja Hrvatska naslednik tog dela AU i Smiljani su ti i danas u RH? A pošto nismo u 91g treba da znaš ko se to pokatoličio u 7-8veku a ko je posle prodao veru za večeru pa se sa Vizantijom i Savom popravoslavio u 11veku...Tesla je hrvatski građanin i naučnik koji na svu seću nema nikakve veze sa Srbijom niti je video u svom životu.

smešni virus

pre 3 godine

Pevajte vi borbene, RH je u EU i biće kako oni hoće.

Rale

pre 3 godine

EU treba samo zavlačiti i ništa više! Treba gledati samo svoje interese.

djole

pre 3 godine

SRBIJA NECE MOCI DA UDE U EU SVE DOK NEPRIZNA OSIM TESLE DA JE CAR DUSAN, CAR LAZAR, LOZA NEMANJICA i OSTALI SRPSKI VLADARI DA SU NRVATI E ONI JEDINO TITA NEPRIZNAJU DA JE HRVAT NEGO GA PRIPISUJU SRBIJI. A SRBI KAZU DA JE RUS A HRVATI NE NEGO SRBIN KO CE KOME DA VERUJE KO JE BIO TITO

Marcco

pre 3 godine

U Jasenovcu su ubijeni Dušan Tesla, Ilija Tesla, Jelica Tesla, dve Boje Tesla, Lazo Tesla, Mile Tesla, Milivoje Tesla, Miloš Tesla, Sava Tesla i Stevo Tesla... a ko zna koliko Tesle je ubijeno po Smiljanu, Gospiću i ostalim mestima u Hrvatskoj jer retko su se Ustaše trudile da nekog prebace u Jasenovac ili Novu Gradišku. Obično su ubijali na licu mesta. Porodica po majci vodi poreklo od svešteničke porodice Madića... a Mandića je u logorima pobijeno ukupno 180... samo Ilije Mandića je pobijeno preko 12 a Stane preko 10.... izvor http://www.jusp-jasenovac.hr/

Dejan

pre 3 godine

Putuj Evropo zajedno sa ustašama,fašistima,....

VLADO

pre 3 godine

JEDINO JE VAZNO DA NIJE SRBIN I DA SE NIJE RODIO U SRBIJI.PREMA TOME SAMO MOZE DA BUDE BILO STA KAO KINEZ AMER HRVAT RUS ALI PRAOSLAVNE VIJERE.

damon

pre 3 godine

Naravno da je Hrvat. Šta bi drugo bio ako je rođen i odrastao u HR ??? Ništa drugo nemože biti nego Hrvat.

Rada

pre 3 godine

Sta je Hrvat rodjen u Srbiji i odrastao u Srbiji ili Kinez koji je rodjen i odrastao u Srbiji

Voja

pre 3 godine

I Djon Vajs Miler je rodjen u Banatu pa nije lala boze ludog sveta

Penzionerj

pre 3 godine

Do kada cete nas srozavati, prokleti fasisti. Uvek smo vas pobedjivali i uvek ste fasisti. Docice i vama kraj, prokleti bili. Zar niste i ne vidite da ste na vratima pakla. Sve su to potomci najcrnjih fasista koje je amerika i britanija sacuvala. Zlotvori, na korak ste od pakla.

spasitelj

pre 3 godine

evropska unija je vatikanskosolomonska prcija , pa vi nemate pojma sta se desava oko vas , ne znate ni zasto je Dubrovnik bombardovan , pa zbog hrvatskog rasizma , iskompleksirani hrvati nacisti srbe zovu Trofazni , hrvatski jezuitski nacisti srbe zovu Trofazni po Nikoli Tesli srbinu koji je izmislio trofaznu struju , posle toga su proterivali Srbe iz Krajine . A uz to , Tesla je pisao cirilicom , i zar nema tesline rodbine u Srbiji .

UFOLOG

pre 3 godine

Ako je Hrvat što mu poklaše fmiliju 1941. god? I ko je to uradio..... da slučajno nisu Srbi?

Sta bi bio da je polutan

pre 3 godine

Ljudi Nikola Tesla je ono cime je se osecao.Naravno da je imenom i prezimenom srbina ali pripadnik srpske pravoslavne crkve a nacionalnost je druga stvar i to 99% srba nije svesno.Recimo i Alija,Mato,Franjo,Atila mogu biti srbi ali veroispovest moze biti bilo koja.Naprimer,Ivo Andric ne pripada srpskom rodu bar po poreklu,i otac i majka mu bili hrvati,Travnik,skolovanje Zagreb itd ali posle se deklarisao kao srbin.Po meni Nikola Tesla nije ispoljavao gluposti kao sto su nacija i religija jer je bio covek citavog sveta i nije trosio energiju na te gluposti.Da nije bilo Amerikanaca niko nebi cuo za njega,jos ce na kraju ispasti Amerikanac!Zamislite da je bio po majci hrvat ili po ocu srbin onda bi ga delili na parcice ...ha,ha...

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Hajde da rešimo misteriju koja to zapravo i nije. Otac Nikole Tesle je bio sveštenik Srpske Pravoslavne Crkve (u daljem tekstu:SPC) - što povlaći činjenicu da je bio kršten Srbin pravoslavac (jer da nije to bio ne bi mogao niti da bude sveštenik u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi). Drugo, od oca Srbina - sveštenika SPC-a (i majke Srpkinje) - Nikola tesla ne može da bude ništa drugo nego jedino čistokrvni Srbin. Drugo, od oca Pravoslavnog sveštenika Treće, u to vreme Smiljane, mesto gde je rodjen NIkola Tesla bilo je u sastavu Austrijskog carstva, a krvatska nije postojala niti se pominjala čak ni u humorističkim časopisima u Beču. To su činjenice, a jeftine krvatsko-unijatske brabonjarije jednostavno - nisu vredne pomena.

aleksandar jovanović

pre 3 godine

Patrijarh Gojko je bio Slavonac, rodjen pre raspada Austrijskog carstva. Još će ovi da ga prisvoje.

mirko

pre 3 godine

Ako koza laze rog ne laze. https://www.youtube.com/watch?v=rucb_e0RrpY 5:52 upisnica na unverzitet u Gracu... Srbin

Dragoljub

pre 3 godine

Онда је Бан Јелачић Србин!! Јел је рођен на данашњој територији Србије!!

Stevo Orlić

pre 3 godine

"U Smiljanu 2. avgusat 1941 godine na Svetog Proroka Iliju bi ubijeno od ustaša 530 pravoslavnih Srba, a pri povlačenju 5. marta 1945. godine ubiše još 30 nedužnih ljudi". Ovaj tekst može pročitati svako ko dođe u rodnu kuću Nikole Tesle, ali se u Hrvatskoj uporno trude da turistima skrenu pažnju sa nje. Nije naravno tajna da je familija Tesla bila žrtva od ustaša Ante Pavelića, jer je čak 91 član porodice slavnog naučnika ubijen u NDH, dok je njih 14 svirepo završilo svoj život od ustaških noževa časnika u zloglasnom Jasenovcu!

Stojan

pre 3 godine

Oni bi da je sin srpskog pravoslavnog popa bio Hrvat. A onaj sto pise "kraljevini Hrvatskoj" je suvise smesno jer sto je i bilo Hrvata ziveli su po pustama kao robovi, radili za Austro-Ugarske bogatase. Nisu imali nikakvu svojinu a izgubili su i svoj identitet. Ovi sto bi sada DNK da prave, sto stu pobili Tesline Srbe rodjake, kao drugo i sami su Srbi samo pokatolceni. Nema sada Hrvata ili malo ih je, uglavnom su se asimilrali u druge nacije. Cak ni jezik nemaju svoj nego ubacuju kojekakve izmisljene reci nazivajuci ga Hrvatskim. To sto EU prihvata da je Tesla bio Hrvat je samo dokaz koliko je EU u rukama fasista i jednostavno je tvorevina fasizma.

Abe

pre 3 godine

Zapad, a sa njima naravno i EU, uporno se trude da ponize, unize i otmu sve što je pravoslavno.

milan

pre 3 godine

ako su to uslovi za ulazak u E.U.onda neka Nemacka-Italija-Engleska neka javno saopste samo istinu da su osvajaci,-okupatori i genocidan narod

Milutin

pre 3 godine

Hrvati, kao narod su jedna mala nacionalna skupina doseljena na te prostore kao vojna zaštita od turske. Tu su već živeli Srbi. Vremenom veliki broj srba prelazi u katoličku veroispovest. Ali oni katoličanstvo nisu primali od hrvata već od italijani koji su zajedno sa srbima naseljavali celo primorje i samostalno kao Srbi u dubinu velikog dela današnje Hrvatske. Zapad, na čelu sa Vatikan nije želeo Zapadnu Srbiju, makar i većinsko katoličku. A Srbi katolici su sklapali brakove sa Srbima pravoslavcima, a naravno i jedni i drugi sa Hrvatima. Ali većinski su bili Srbi. Zato je Austrugarska popisom sve katolike proglasila Hrvatima. Time su Hrvati dobili na poklon ogromnu Srpsku zemlju, istoriju koju svojataju kao svoju i posebno, veštački uvećali svoje pučanstvo. Oni su većinski srbi ali kao Srbohrvati. I po tom osnovu Tesla bi mogao biti i njihov da je bio Srbin katolik. Ali nije, bio je i ostaće zauvek Srbin pravoslavac. Da nema Srbije, Srbohrvati bi se rado vratili svojim srpskim korenima. I oni misle da je Srbija ta koja im zato smeta. Zato valjda mrze sve srpsko jer im onemogućavaju vraćanje svojim srpskim korenima. Ali Srbija nema nikakav problem sa postojanjem Zapadne katoličke Srbije. Nema problem ni sa Hrvatskom. Dok postoji granica.

Bata Kole

pre 3 godine

Никола Тесла је рођен на државној територији тадашње Аустругарске монархије. Ја никада нисам чуо ни једног аустријанца да због тога својата Теслу као аустриског научника. Осим тога, Хртватска је у формално правном и административном смислу настала тек након 2. Светског рата, јер клерофашистичка творевина НДХ никада није добила никакво званично међународно признање, а као таква је настала на државној територији Краљевине Југославије која је до рата била издељена на административно управне области које су се звале бановине. Другим речима ни у административно правном смислу Никола Тесла се није родио, а нити је умро, у некој непостојећој Хрватској, јер иста није ни постојала чак ни у моменту његове смрти. Све наведено одражава једну заиста бедну слику о ЕУ. За Хрвате ме ништа не чуди, они се ионако ничега не стиде, али сам ЕУ сматрао много озбиљнијим наднационалном творевином, која поштује изворне принципе европске културе и цивилизације. Међутим, и код ње се све свело на ону народну: "Да се пита не прави од ... тамо нечега", како раде тако ћем и бити.

Djovani

pre 3 godine

Ako Gospoda Lazova Iz EU i Hrvatske Njihov Tata bio Pravoslavni Svestinik kao Teslin onda je sve moguce da cela hrvatska u vreme Nikole Tesle bili Pravoslavne vere.

Potomak prezivelog logorasa Ja

pre 2 godine

Господо “браћо хрвати”. Требали сте се запитати да ли је могуће преминулог човека покрстити?… Пошто вам за толико није мањкала свест, чуди ме да се нико од вас није сетио да ће се неко ко буде дошао у Госпић да посети Теслину родну кућу, или сте то онемогућили, запитати ко су и шта су били Теслини отац и мати?... Ко су му били рођаци?… Ко су му биле комшије?... ...Па тек сад не можете сакрити да је вековима ту било православног живља. Јер неко од посетилаца ће се сигурно запитати: Коме је Теслин отац као православни свештеник био свештеник? Или ћете и то сакрити? Дакле, кад тад морате признати да је Тесла био Србин, а тиме и да је на тим просторима било Срба пре него да сте се ви родили, или ћете и Теслину родну кућу оставити празну и покрштену, да зјапи као и многе друге у Госпићу, да се види да је и породица Тесла из Госпића протерана. Хвала на разумевању

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija