• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.05.2020

17:36

HRVATSKA TESLA LOGIKA! HRVATI SU, ZNAČI, I VOJVODA MOMČILO ĐUJIĆ I SIMO DUBAJIĆ... I oni su rođeni u "lijepoj njihovoj", ali za njih se nešto ne otimaju!

Društvo

HRVATSKA TESLA LOGIKA! HRVATI SU, ZNAČI, I VOJVODA MOMČILO ĐUJIĆ I SIMO DUBAJIĆ... I oni su rođeni u "lijepoj njihovoj", ali za njih se nešto ne otimaju!

Podeli vest

Polemika o tome čije je Nikola Tesla i da li je Srbin ili Hrvat ne prestaje, a posle skandala koji je napravila EU koja je slavnog naučnika predstavila ka Hrvata, društvene mreže su se usijale od komentara

Informer neće ni pokušati da usijanim glavama iz "lijepe njihove" objasni da je Tesla Srbin, da mu je otac pravoslavni sveštenik, da mi majkla potiče iz srpske svešteničke porodice... Ne... Odavno je to uzaludan posao. 

Hajde na trenutak da prihvatimo hrvatske argumente da je Nikola čist Hrvat, jer je, zaboga, rođen u delu zemlje koji je danas Hrvatska!

Ok, po toj logici Hrvat je i vojvoda Momčilo Đujić, komandant dinarske četničke divizije!

Dragi naši Hrvati, da vas podsetimo, i on je rođen u Hrvatskoj u selu Kovačiću u Dalmaciji! 

Samo ne videsmo niti jednog slova, niti glasa da je on vaš! Štaviše! On je za vas, kako ga (opravadano ili ne) krstite "srpski zločinac" i Srbin! 

Ili...

Zar po vašoj logici Hrvat nije i Simo Dubajić! Zamislite, i on je rođen u Hrvatskoj u Kistanju!

Znate sigurno ko je on, ili bar znaju oni koji i danas oplakuju i odaju počast žrtvama Blajburga i Kočevskog roga!

Za one koji ne znaju, Dubajić je prema sopstvenom priznanju komandovao likvidacijom na hiljade zarobljenih ustaša i drugih kvislinga pre svih ljotićevaca, ali i četnika koji su pokušali da pobegnu pred partizanima.

Ne videsmo od "pametnih hrvatskih istoričara" ni reč da je i Dubajić Hrvat. Po "Tesla logici" dileme nema, zar ne?!

Ima toga koliko hoćete...

Ako bi na primer upotrebili hrvatsku "Tesla logiku" na događaje iz devedesetih godina prošlog veka Hrvati su u Milan Martić, Milan Babić i svi Srbi iz Krajine! Svi oni su, zaboga, rođeni u Hrvatskoj. Dakle čisti Hrvati... 

Idemo dalje sa uporabom (upotrebom) hrvatske "Tesla logike"!

Devedesetih u Hrvatskoj nisu ratovali Srbi iz Krajine (danas deo Hrvatske za one koji ne znaju) već Hrvati između sebe. 

Šta reći...

Krivih drva i... Ma, nikad neće nestati!

 


 
  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan Dučić

pre 3 godine

"Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide."

Smiljan

pre 3 godine

Znači treba da se stide šta im se u državi rodio neko ko Tesla?

Crna Gora

pre 3 godine

Ova logika važi i kada je u pitanju Crna Gora: kada naši momci švercuju narkotike i obračunavaju se po Beogradu onda su to crnogorci, u svakom drugom slučaju oni su naravno srbi.

englezii

pre 3 godine

Lazes Montenegrino ! U Crnoj Gori su Srbi samo oni koji su Srbi a ostali su montenegrini ! Ti isti su sve blizi sekuli drljevicu ! To zato sto se svaki dan javlja tv Montenego pesmama Tompsona ! Na cast vam vas montenegro !

Mikizg

pre 3 godine

Pa to je tačno i oni su bili hrvatski građani i zločinci ko i Pavelić! Imate i vi oko 10.000 Srba u Registru hrvatskih branitelja koje ne svojatate i ćutite za njih? Pa kakve veze Tesla ima sa Srbijom?

Token

pre 3 godine

Ima jer je SRBIN!!! Gde je Tesla rekao i izjasnio se kao hrvat!!! PRAVOSLAVAC!!!

Stojan

pre 3 godine

Teslin otac je bio pravoslavni svestenik srpske pravoslavne crkve i majka srpkinja, popadija. A da bude narodnost drzave koja je stvorena za vreme Hitlera i sada u vreme Hitlerovog ponosa EU koja je okupirala Srpsku Vojnu Krajinu nikako ne ide. Jadan su oni narod kad nemaju Hrvata da se sa njime ponose nego kao Siptarija moraju da prisvajaju Srbe za njihove pa da ih slave.

spasitelj

pre 3 godine

pa ni Srbi koji su rodjeni u jugoslavenskoj republici hrvatskoj nisu hrvati nego Srbi . Hrvatska tada nije ni postojala kao drzava niti su Srbi gradjani Jugoslaviji priznali legitimitet rimsko katolicke kolonijalno imperijelne agresije kriminalne nacisticke rasisticke tvorevine hrvatske . A uz to po vlastitoj zelji Nikola Tesla je sahranjen uz srpsku nacionalnu himnu Tamo Daleko .

Dragan

pre 3 godine

Kad je Tesla rođen Hrvatska nije postojala. U Austro Ugarskoj je rođen, ali u njoj bi mogao samo da prodaje sijalice u nekoj gvožđari. U Srbiju je bio gost jedan jedini dan. Srbija je oduvek kriminalcima brižna majka i zaštitinica, a najboljoj deci je okrutna maćeha. Valjda će se jednom dozvati pameti.

Smrad

pre 3 godine

Pa za razliku od Tesle svi ovi drugi su se odrekli Hrvatske, pa je u redu da se i Hrvatska odrekne njih

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija