• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2020

11:42

KAKO NE POGREŠE I PUSTE PESMU "OJ, SRBIJO, MILA MATI"? Vulin o objavljivanju markice sa slikom karte NDH

Društvo

KAKO NE POGREŠE I PUSTE PESMU "OJ, SRBIJO, MILA MATI"? Vulin o objavljivanju markice sa slikom karte NDH

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da prihvata greške Severne Makedonije i Crne Gore u vezi sa markicom i puštanjem pesme Marka Tompsona, ali i upitao kako je moguće da nikad ne pogreše na drugoj strani.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše markice koje je Severna Makedonija štampala sa slikom karte Nezavisne Države Hrvatske i to što su u Crnoj Gori puštane pesme Tompsona na Dan pobede, Vulin je rekao da su možda pre 75 godina pobeđene države i vojske koje su propagirale nacizam i fašizam, ali ne i fašistička ideologija.

“Iz Severne Makedonije su rekli da je u pitanju greška, evo ja hoću da im verujem, ali moram da pitam kako nikad ne pogreše na neku drugu stranu? Kako se nikad ne desi da objave neku drugu kartu? I crnogorska nacionalna televizija je rekla da je greška što su pustili Tompsonov spot, kako ne pogreše i puste pesmu “Oj, Srbijo, mila mati””, rekao je Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Ističe i da smo na Dan pobede nad fašizmom imali prilike da vidimo da fašizam nije baš sasvim pobeđen.

“Imali smo prilike da vidimo i ljotićevce ispred Narodne skupštine koji prebijaju narodne poslanike. To je fašizam, kada prebijate svoje neistomišljenike”, rekao je Vulin.

Upitan i za još jednu grešku koju je napravila Evropska unija jer je u jednoj od njenih publikacija Nikola Tesla predstavljen kao Hrvat, Vulin kaže da veruje da su oni pogrešili ne namerno.

“Pošli su od logične pretpostavke da je Tesla bio Srbin sigurno bi ga ubili. Pošto su sve članove njegove porodice koji su živeli na prostoru NDH hrvatske ustaše poklali, samo je on preživeo. Nadam se da su u EU shvatili grešku i da će je ispraviti”, rekao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 3 godine

"Фашизам је диктатура реакционарне буржоазије на власти"...( дефиниција!) Не можете бити фашиста док не освојите власт...!! До тада сте само... - ДЕСНИЧАР...!! ( Један министар би требао да зна...ово)

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija