• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

12.05.2020

09:32

DA LI SMO SE PREVIŠE OPUSTILI? Doktorka Kisić zabrinuta: NADAM SE DA SE U SRBIJI NEĆE DOGODITI ONO ŠTO JE ZADESILO NEKE ZEMLJE!

Društvo

DA LI SMO SE PREVIŠE OPUSTILI? Doktorka Kisić zabrinuta: NADAM SE DA SE U SRBIJI NEĆE DOGODITI ONO ŠTO JE ZADESILO NEKE ZEMLJE!

Podeli vest

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević je rekla da smo u periodu godine kada se zbog toplog vremena generalno smanjuje verovatnoća širenja kapljičnih infekcija i da je smanjena aktivnost virusa u populaciji. Ipak, kaže da ne smemo da zaboravimo da je on i dalje prisutan i da svi treba da pruže maksimum da spreče zarazu

 

Darija Kisić Tepavčević je rekla da se u mnogim zemljama, gde je došlo do popuštanja mera, pokazalo da je došlo do blagog skoka broja zaraženih. Istakla je da se nada da Srbija neće biti jedna od tih zemalja.

- Polazimo od pretpostavke da je svima najvažnije sopstveno zravlje i zdravlje dece i porodice. Odgovornost je u tom smislu neupitna jer ćemo raditi najbolje kada je u pitanju naše zdravlje - navela je Darija Kisić Tepavčević za RTS.

Kaže da je često pitanje da li su se ljudi previše opustili pošto mnogi šetaju bez maski. Objašnjava da svako procenjuje rizik i da na otvorenom maske nisu neophodne, naročito ako se šeta sa članovima uže porodice, sa kojima se i inače provodi vreme.

Foto: printscreen RTS

Napominje da moramo maksimalno da se fokusiramo kada odlazimo u zatvorene prostore u kojima je veliki broj ljudi, kao što su banke, pošte i javni prevoz. Darija Kisić Tepavčević je rekla da je tu potrebno nošenje maski i pranje ruku.

Danas će biti održana sednica Kriznog štaba, a Darija Kisić Tepavčević je rekla da se one i dalje redovno održavaju s ciljem da se evaluiraju sve mere i da se virus što pre eliminiše iz populacije.

Dodala je da je toplo vreme pobudilo mnoge da razmišljaju o putovanjima.

- U ovom momentu, jedino što možemo da kažemo i što smo preporučili, kao i zemlje u okruženju i Evropi, da osobe koje dolaze u našu zemlju trebaju da imaju test na prisustvo ovog virusa, koji je negativan, u vremenskom periodu koji je maksimalno 72 sata - rekla je Kisić Tepavčević.

Kada su u pitanju državljani Srbije, njihova putovanja zavisiće od država u koje se pputuje, ali će biti omogućeno komercijalno testiranje u te svrhe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Parmak

pre 3 godine

Nemoj puno da se plasis posto ni druge zemje nije nista zadesilo sem obicne gripe.

Smilens

pre 3 godine

Da li ovi naši doktori rade nešto? Samo su na raznim TV i promovišu sebe.

Milutin

pre 3 godine

Opet ista priča.ne može se ziveti od ovih doktora i političara.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija