• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TV Prva

13.05.2020

09:53

OGLASIO SE MINISTAR ŠARČEVIĆ - U MAJDANPEKU ZARAŽENE VASPITAČICE, početak rada vrtića odložen

Društvo

OGLASIO SE MINISTAR ŠARČEVIĆ - U MAJDANPEKU ZARAŽENE VASPITAČICE, početak rada vrtića odložen

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je je jutros na TV Prva da su u vrtiću u kojem je ušao koronavirus, preduzete sve procedure, i naveo da su pre Vlasotinca i Leskovca, zaražene i dve vaspitačice u Majdanpeku, zbog čega je početak rada vrtića odložen.

Na sugestiju voditelja da je vest jutra da je korona ušla u dva srpska vrtića, i da je zaposlena koja nije imala simptome bila na prijemu dece, pa se tek ispostavilo da je pozitivna, ministar je kazao:

- Mi imamo procedure koje su jasno određene. Mi smo i pre toga imali najave da su dve vaspitačice u Majdanpeku zaražene, i tamo je odloženo pokretanje ustanove, pošto je to mala varoš, jedna je ustanova, određen je karantin, pa ćemo videti kada će da krene. Za te procudre imamo potpuo izdvojene prostorije, i u saglasnosti u onima što kažu epidemiolozi, tako se i postupa - kazao je Šarčević.

Korona virus je, da podsetimo, ušao u Predškolsku upravu "Milka Dimanić" u Vlasotincu. Kao što smo već objavili, jedna zaposlena koja je radila na trijaži dece je bila u ponedeljak na poslu, a tek kasnije je stigao rezultat testiranja, i nalaz da je pozitivna.

Foto: TV Prva / screenshot

Ona je na prijemu bila u zaštitnoj opremi i pod vizirom, male su šanse da su se deca zarazila, ali je zavladao strah među roditeljima.

Šarčević je kazao i da je u vrtiće došao veoma mali broj dece, prijavljeno je 22, 23 odsto.

- Ali, tako je i u drugim zemljama. Na licu mesta nije došlo ni 30 odsto od tog broja - kazao je Šarčević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija