• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.05.2020

17:51

SEĆATE LI SE KONOVE MATEMATIKE?! Već 15 dana smo ispod 5 odsto, evo šta to znači i KADA ĆEMO BITI NA NULI!

Društvo

SEĆATE LI SE KONOVE MATEMATIKE?! Već 15 dana smo ispod 5 odsto, evo šta to znači i KADA ĆEMO BITI NA NULI!

Podeli vest

Sedmi uzastopni dan smo ispod dva odsto, a pre današnjeg rekorda najbolji rezultat smo zabeležili 7. maja kada smo imali koeficijent od 1,03. Evo šta ovi brojevi govore

Otkada je pre skoro tri nedelje dr Predrag Kon, član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa, najavio da će restriktivne mere početi da se popuštaju kada broj novoobolelih u danu u odnosu na broj testiranih bude barem nedelju dana ispod pet odsto, svi su sa velikom pažnjom počeli da prate rezultate, opadanje ovog koeficijenta, a računica je čak popularno nazvana "Konova matematika".

Iako se u tom trenutku kada su ove brojke oscilirale između sedam i čak 15 odsto, ovaj cilj činio kao teško dostižan, danas možemo da se pohvalimo da smo već punih 15 dana ispod tih toliko željenih pet odsto. Pa čak i da smo sada sve bliži - nuli!

Foto: Marko Đoković

Prema današnjim rezultatima, koeficijent novozaraženih u odnosu na broj testiranih je prvi put ispod jedan odsto ili tačno 0,98%! Ovo je već sedmi uzastopni dan da smo ispod dva odsto, a pre današnjeg rekorda najbolji rezultat smo zabeležili 7. maja kada smo imali koeficijent od 1,03 - samo 57 novoobolelih na 5.521 testiranu osobu.

- Kada koeficijent padne ispod jedan, to je momenat kada ću da kažem da i stariji mogu da koriste gradski prevoz uz zaštitnu opremu - rekao je pre par dana konferenciji za štampu dr Predrag Kon.

 

 

 

Srbija je pri kraju desete nedelje epidemije.

- U 11. i 12. očekujemo sporadične slučajeve. Ispod 0,5% se govori o sporadičnosti i ona može dugo da se održava. U junu može da se očekuje da se koronavirus ugasi. Da budemo na nuli - dodao je Kon.

Podsetimo, prema pravilima zdravstvene službe, epidemija se zvanično odjavljuje kada 28 dana za redom ne budemo imali nijedan novi registrovani slučaj oboljevanja.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 3 godine

Posteno receno,ovo su sve obicna nagadjanja,za koje ni treba neke skole.Medjutim kako moze da govori o 0% zarazenosti,kada prethodnih godina nije bilo testiranja,niti podatak,koliko ih je bil zarazeno .Sve se desilo,kada je nastala pandemija.Sada su to samo nagadjanja,jer je cinjenica i to da je toplo vreme umanjilo agresivnost virusa...itd.O ostalom moze da prica i doktor,ali i ovo su cinjenice.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija