• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

14.05.2020

14:11

KAKO IZGLEDA ULAZAK U SRBIJU? Na granici vas čeka SANITARNA INSPEKCIJA, a da ne biste išli u izolaciju, potreban vam je jedan dokument! (VIDEO)

Društvo

KAKO IZGLEDA ULAZAK U SRBIJU? Na granici vas čeka SANITARNA INSPEKCIJA, a da ne biste išli u izolaciju, potreban vam je jedan dokument! (VIDEO)

Podeli vest

Dnevno u proteklih sedam dana Horgoš pređe između 200 i 300 ljudi, koji dolaze uglavnom iz inostranstva gde su na privremenom radu, javlja dopisnik RTS-a sa Horgoša. Njih odmah sačeka granična sanitarna inspekcija, dežurni lekar koji svakom pojedinačno ispisuje rešenja o zdravstvenom nadzoru kako bi se uputili 14 dana u kućnu izolaciju.

Vlada Srbije usvojila je protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Granicu prelaze uglavnom naši građani. Dnevno, proteklih sedam dana, pređe između 200 i 300 ljudi. Dolaze uglavnom iz inostranstva gde su na privremenom radu.

Ispred graničnog prelaza Horgoš je tridesetak naših automobila: oni ne mogu odmah da uđu, ne treba računati na brz i lak prelazak granice. 

Njih odmah sačeka granična sanitarna inspekcija, dežurni lekar koji svakom pojedinačno ispisuje rešenja o zdravstvenom nadzoru kako bi se uputili 14 dana u kućnu izolaciju.

Oni su i u obavezi da se jave u lokalni dom zdravlja, odnosno lokalni centar za javno zdravlje i tu se upućuju kod epidemiologa, na testiranje.

Sve se to može izbeći ukoliko neko ko dolazi iz inostarnstva poseduje pi-si-ar test negativan na koronavurus. 

Foto: printscreen RTS

Kada sve to prođe, tek onda se odobrava ulazak u zemlju i tek tada predaju svoje pasoše na pregled graničnoj policiji, odnosno cariniku.

Što se tiče Mađarske i Srbije, naši građani koji su u daljini od 50 kilometara s jedne i s druge strane granice mogu nesmetano svaki dan da prelaze granicu na osnovu sporazuma između vlada dveju zemalja.

U Mađarsku ne možete turistički 

U Mađarsku se veoma teško ulazi, ne može se turistički ići za sada, mogu samo oni građani koji su u tranzitu od 10 sati pre podne do 10 uveče na Horgošu i prelazu Reske može se ući u Mađarsku i posedujete sve apire koji su potrebni da dokažete da ste u tranzitu – meriće se temperatura.

Ne treba krenuti na put dok se detljano ne informišete u Ambasadi Mađarske u Beogradu ili u konzulatu u Subotici šta je sve potrebno od papira da biste ušli, odnosno prošli kroz Mađarsku.

Kada je u pitanju teretni saobraćaj, tu nema nikakvih problema – oko 600 kamiona svakodnevno što uđe u Srbiju što izađe iz Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Zbog zaraženih koji su puštani u hiljadama su žaraženi policajci i vojnici i zdravi i pravi su zaraženi a posle i umrli. Na granicu se može doći sa potvrdom starom do 72 sata i pušteni da uđu u zemlju. Kakvo puštanje na prijavljenu adresu pa će se posle kad ne budu imali ništa pametnije testirati (i ptice znaju koliko ljudi ima urednu prijavu boravka, a i kako se poštovala naređena samoizolacija, pa su zujali od kafane do kafane i širili zarazu). Zar je moguće da ništa nismo naučili ili da država ne zna kako da se ponaša u vreme opasnosti od zarazne bolesti?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17