• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

16.05.2020

09:31

OPASNO JE, TO SU MLADI LJUDI, DOSTA SE KREĆU, MOGU DA PROŠIRE INFEKCIJU!  Doktor Tiodorović otkrio: Evo kako su se najverovatnije zarazili radnici iz "Jure"!

Društvo

OPASNO JE, TO SU MLADI LJUDI, DOSTA SE KREĆU, MOGU DA PROŠIRE INFEKCIJU! Doktor Tiodorović otkrio: Evo kako su se najverovatnije zarazili radnici iz "Jure"!

Podeli vest

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da će svi radnici fabrike "Jura" u Leskovcu biti testirani na koronavirus, a do sada je urađeno 1.200 testova

On je za televiziju Prva pojasnio da će svih 2.850 radnika biti testirano sutra i prekosutra kako bi bila sprečeno dalje širenje kovida-19.

- To jesu mladi ljudi sa asimptomatskim oboljenjem, tih 68 zaraženih što smo otkrili, može se reći da nemaju mnogo znakova oboljenja ili manjih tegoba. Oni se dosta kreću i mogu biti važan izvor infekcije, a pošto potiču iz sela okolo mogu proširiti infekciju, to može da predstavlja veliki problem - zaključio je on.

On je kazao da je sada neophodno odvojiti zaražene od onih koji to nisu, te da oni koji su sa lakšim tegobama budu smešteni u kovid bolnice, najverovatnije u Nišu.

- Da to bude rešenje da presečemo dalju lokalnu transmisijuu i da ovo moguće lokalno žarište ugasimo - rekao je Tiodorović.

TESTIRAĆEMO SVE RADNIKE "JURE", POKUŠAĆEMO DA SPREČIMO ŠIRENJE INFEKCIJE Tiodorović: Virus je tu, moguće pooštravanje mera?!

Prema njegovim rečima, došlo je do zaražavanja u pogonu fabrike "Jura" i u Vlasotincu, a uzrok je način organizacije rada.

- Ako su radnici na traci pitanje je da li možete da postignete da budu na dva metra razmaka. Izgleda da je u početku bilo problema i sa zaštitnom opremom - rekao je on.

Foto: Informer

Tiodorović je kazao i da je u toj fabrici problem nastao i u autobusima koji su prevozili radnike na posao, a u kojima se nije poštovala odluka o razmaku i praznim sedištima.

- Bili su zbijeni u autobusima u kojima su prevoženi, nije bila poštovana odluka o razmaku - rekao je on.

OZBILJNO UPOZORENJE SRPSKOG IMUNOLOGA: Epidemija još nije završena, ne smemo da se ponašamo kao da korone više nema!

Tiodorović je najavio da će odluka Vlade o novim merama sigurno biti obaveza nošenja zaštitnih maski za lice u zatvorenom prostoru.

- Ako ste napolju, u bašti restorana, sigurno maska neće biti neophodna, ali ako ste u zatvorenom prostru ili radnom prostoru maska mora bit neophodna - rekao je on.

Govoreći o popuštanju mera, Tiodorović je rekao da je Evropska unija najavila takav trend od 15. juna i da je sigurno da će Srbija to pratiti.

Na pitanje da li smo se previše opustili poslednje sedmice, epidemiolog je kazao da će se posledice toga videti u izveštajima o zaraženima od ponedeljka, utorka ili srede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KORONA SE NE MOŽE POREDITI NI SA ČIM ŠTO SAM DOŽIVEO U KARIJERI! Dr Tiodorović: Informacije koje su dolazile iz Kine BILE SU UZNEMIRUJUĆE!
Društvo

KORONA SE NE MOŽE POREDITI NI SA ČIM ŠTO SAM DOŽIVEO U KARIJERI! Dr Tiodorović: Informacije koje su dolazile iz Kine BILE SU UZNEMIRUJUĆE!

Njegove precizne prognoze pomno smo pratili tokom borbe sa Covid-19, bio je član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije. Kada je dobio poziv iz Predsedništva Republike Srbije da dođe na sastanak povodom predstojeće borbe sa virusom, nije se dvoumio. Krenuo je sutradan i na umu imao samo jedno - da svojim iskustvom pomogne narodu da se izbori sa nevidljivim neprijateljem.

13.05.2020

07:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija