• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2020

08:12

NASILNICIMA JE POSLATA JASNA PORUKA, SRBIJA TO NIKADA NEĆE TOLERISATI! Minstar Stefanović: Nećemo biti slepi i gluvi NASILJE NAD ŽENAMA

Društvo

NASILNICIMA JE POSLATA JASNA PORUKA, SRBIJA TO NIKADA NEĆE TOLERISATI! Minstar Stefanović: Nećemo biti slepi i gluvi NASILJE NAD ŽENAMA

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas, uoči nacionalnog Dana sećanja na žene žrtve nasilja, da su u prethodnim godinama Republika Srbija i njene institucije jasno pokazale da neće biti ni slepe ni gluve na nasilje nad ženama, ali i da nam predstoji još mnogo posla sve dok imamo i jednu ženu koja izgubi život u porodičnom nasilju

„Od 2017. godine, od kada obeležavamo ovaj dan, izmenjeni su zakoni, pooštrene kazne za nasilnike, policijski službenici su obučeni da se uhvate u koštac sa ovim zlom, pojačan je i bolje koordinisan rad svih državnih institucija, ali i saradnja sa nevladinim sektorom“, rekao je Stefanović, saopštio je MUP.

Kako je naveo, samo od početka ove godine, policijski službenici su uhapsili više od 620 nasilnika i izrekli više od 3.200 hitnih mera udaljenja iz stana i više od 6.800 mera zabrane učiniocu da kontaktira žrtvu i prilazi joj.

„Statistike iz godine u godinu govore da smo na dobrom putu u ovoj borbi i da je nasilnicima poslata jasna poruka da nasilje nije nešto što je dobrodošlo u Srbiji i da se nikada neće tolerisati. Odlučnim radom policije i tužilaštva doprineli smo u velikoj meri da žene više ne strahuju, da su osnažene da nas pozovu i da znaju da nisu same, da će država stati uz njih“, kaže Stefanović.

Foto: Tanjug/Printscreen

On ističe da nas, međutim, činjenica da je makar i jedna žena izgubila život u porodičnom i partnerskom nasilju, sve u Srbiji opominje da nam u ovoj borbi predstoji još mnogo posla.

„Iako brojke pokazuju da smo na dobrom putu, ne smemo da budemo slepi i mislimo da smo ovu borbu dobili, moramo još snažnije da radimo i moramo svi u društvu da se uključimo. Svi moramo pozvati žene da ne ćute, ali i sve druge ukoliko znaju da se to događa, da prijave i da ukažu na nasilje i ne dozvole da bude kasno. To mora biti dužnost svih u Srbiji, jer samo zajedno možemo da pobedimo u ovoj borbi i gradimo sigurnu Srbiju za naše žene“, poručio je Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 3 godine

Smekeri, a ostacete gluvi na nasilje zena nad muskarcima, zena nad zenama, pa toliko gurate tu pricu da zena koja ima iz laze potvrdu da nije normalna se ne osudjuje nego se vrti godinama prica d ase nagura da je normalna, pitanje da li ste vi normalni, sa zakonom mozete da se slikate jer vam je samo za to i zato imate vise ubistava zena, jer slepo stitite nasilje zena koje je u enormnom porastu, a ovde prosipate maglu.

Citalac

pre 3 godine

Postovani gospodine Ministre, citajuci ovaj naslov ne mogu kao roditelj da se ne pitam, zasto nije bilo i nema reakcije na tezak oblik nasilnickog ponasanja i nanosenja teskih i trajnih telesnih povreda nasoj 12-to godisnjoj devojcici; izvrsenog od strane 35-o godisnjeg lica. O tome smo pisali predsedniku Republike Srbije , gospodinu Aleksandru Vucicu , direktoru policije gospodinu Rebicu i Vama .

Ljubiša

pre 3 godine

Ajde, ćuti.Pametnije je da daš policiji veća ovlašćenja a ne da ih svaka šušumiga pljuje, a ako policajac samo povisi ton, onda mu oni pacovi iz unutrašnje skaču po glavi, jer je policajac ugrozio ljudska prava narko dilerima, lopovima, siledžijama...

STEFANOVIĆ NAGRADIO PRIPADNIKE KRIMINALISTIČKE POLICIJE! Pokazali su da su izuzetni profesionalci, koji štite bezbednost građana naše zemlje
Društvo

STEFANOVIĆ NAGRADIO PRIPADNIKE KRIMINALISTIČKE POLICIJE! Pokazali su da su izuzetni profesionalci, koji štite bezbednost građana naše zemlje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio pripadnike kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd koji su, u dve odvojene akcije, zaplenili 150 kilograma narkotika i uhapsili osumnjičenog koji je juče ušao naoružan u baštu jednog kafića na Vračaru.

12.05.2020

13:19

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija