• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2020

09:23

DA LI SRBI U INOSTRANSTVU IMAJU PRAVO NA 100 EVRA? Možete se prijaviti samo ukoliko ispunjavate DVA "APSOLUTNA" USLOVA

Društvo

DA LI SRBI U INOSTRANSTVU IMAJU PRAVO NA 100 EVRA? Možete se prijaviti samo ukoliko ispunjavate DVA "APSOLUTNA" USLOVA

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u petak država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici i dodao da će se isplata te jednokratne pomoći države nastaviti za najstarije u ponedeljak te da će u sredu biti isplaćeno za svih 1,78 miliona penzionera.

Mali je za TV Prva istakao da nijedan građanin koji se prijavi za 100 evra neće ostati bez tog novca i dodao da će u četvrtak i petak isplatiti onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a da će od 25. maja krenuti sukcesivna isplata svima onima koji su se prijavili.

Kako kaže, s obzirom da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratna pomoć.

"Ni na koji način građani ne treba da brinu. Svakome ovo znači, a meni je drago zbog penzionera, dobili su i jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, a sada i po 100 evra, što veoma znači za njihov budžet, a prošli su težak period zbog virusa korona", kazao je ministar.

Foto: printscreen TV Prva

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju naši građani koji žive u inostranstvu i oni se mogu prijaviti za 100 evra, ali ako ispunjavaju dva "apsolutna" uslova - moraju da imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.

"Sama procedura za prijavu je jednostavna, jasna, za dva dana se javilo preko tri miliona ljudi", kazao je Mali.

Podsetio je i da je država isplatila i minimalnu zaradu na račun više od milion zaposlenih i dodajući da će biti isplate i u junu i julu kazao da se država pokazala kao pravi partner i da je preuzela najveći teret krize na sebe i omogućila da se privreda održi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goca

pre 3 godine

Sta mislite ministre Mali da li su nezaposleni prosli kroz tezak period narucito oni Kojima fale malo godina da bi otisli oenziju

milicazukic

pre 3 godine

@22cm Pravo da glasa ima pravo ko je upisan u biracki spisak. Sto se tice glasanja onih koji zive u inostranstvu, mnogo ne interesuje obaveza. Svi se postroje u prve redove da ostvare svoja prava.

milosobilic1389

pre 3 godine

...100 Евра.... И тегла АЈВАРА....! Да не забораве ко су и одакле су...

Vasa s Tajcic

pre 3 godine

Ovima sto rade po inostranstvu (Austrija , Nemacka, Svajcarska ...) ta pomoc je najpreca jer su oni najvise ugrozeni, na njihove plate i penzije od 2500 eur. ovih 100 eura ce dobro doci .

22cm

pre 3 godine

Ok, kada treba da se glasa onda imaju pravo a kad treba pare dati onda moras imati prebivaliste u Srbiji?!

Bravo bravo

pre 3 godine

" Uzeo si mi reci iz usta ", sto bi rekao nas narod Srpski. Zna Vlast, tacno, koliko ima "aktivnih", vazecih licnih karata. Prosto k'o pasulj. Mene je borba za opstanak, egzistenciju, oterala iz Srbije, pre 9 godina. Otisao sam u zemlju gde ne mozes da ulazis/izlazis, ako nemas dokumenta. Muka oko pronalazenja posla, sticanja dokumenata je skup i tezak posao. Za ove godine, redovno sam izlazio na glasanje, ispunjavao svoje pravo i obavezu. Naravno, u Konzulatu srpskom trazen je pasos, a ne licna karta. Kako smo to mi tretirani, na onom prostoru, kada udjemu u njega, a onda je to Srbija? U konzulatu se moze "izvaditi" novi pasos, ali licna karta NE. Onaj ko je moga da dolazi u Srbiju, "vadio" je licnu kartu, a sta smo mi u toj situaciji? Otprilike niko i nista za Srbiju. Nece nas "vaditi" tih 100 evra. To bi nase porodice, koje su ostale u Srbiji, potrosile u Srbiji. Nas su mnogo vece muke, od tih 100 evra, oterale, pa sada i ovoj situaciji se vidi ko smo mi, sta znacimo Srbiji. Imamo pasos, drzavljani Srbije, svoja prebivalista u Srbiji, a nemamo "pravo", na 100 evrica. Svaka cast Ministarstvo, ministre i ostali, do predsednika, koji zivite na Budzetu, a koji mi punimo i odavde. Hvala vam jos jednom i HVALA!

Djole

pre 3 godine

100e nepuna dnevnica u nemackoj,smesno ali istinito.

PENZIONERI DANAS MOGU DA PODIGNU 100 EVRA! Mali potvrdio: Novac će moći da se podigne u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta!
Društvo

PENZIONERI DANAS MOGU DA PODIGNU 100 EVRA! Mali potvrdio: Novac će moći da se podigne u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta!

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je jutros počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Banci Poštanska štedionica i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci

16.05.2020

08:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija