• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2020

12:23

MI OVDE GRADIMO BUDUĆNOST I SIGURNOST ZA NAŠE GRAĐANE! Vučić najavio dodatno povećanje plata medicinskim radnicima!

Društvo

MI OVDE GRADIMO BUDUĆNOST I SIGURNOST ZA NAŠE GRAĐANE! Vučić najavio dodatno povećanje plata medicinskim radnicima!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je povećanje plata zdravstvenim radnicima od 10 odsto, iz aprila - trajno, dodajući da veruje da će pre kraja godine biti i dodatnog povećanja zarada.

On je dodao da je svih 130.000 zaposlenih u sistemu zdravstva dobilo povehanje od 10 odsto, uz povećanje početkom godine od 15 odsto za medicinske sestre, odnosno 10 za lekare.

"Malo je zemalja koje su to mogle da priušte, posbeno zbog krize izazvane virusom korona. A gledaćemo da povećavamo i dalje, jer hoćemo da sačuvamo lekare i sestre", rekao je Vučić.

"Mi ovde gradimo budućnost i sigurnost za naše građane, ovime pokazujemo da možemo kroz državno zdravstvo da rešavamo probleme uspešnije nego najmodernije i uspešnije zemlje sveta", rekao je predsednik Srbije.

“To je trajno povećanje zarada, a zašto nisu mogli da se dogovore, kompletan zdravstveni sistem… to su naši višedecenijski problem. Ali, povećanje plata od 10 odsto je trajno”, rekoa je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u vezi nekih grešaka i nesporazuma u obračunu plata medicinskih radnika.

Foto: printscreen RTV Pink

Po pitanju novog povećanja, predsednik je rekao da bi sa time trebalo sačekati, da se prvo zemlja izvuče iz krize.

“Plata na Infektivnoj klinici nekada je bila 64.000 dinara, bez smenskog rada i dežurstvara, a danas je 106.000. Ako neko misli da to nije značajno povećanje, s tim ne mogu da se složim. To je ogromno povećanje. I verujem da ćemo pre kraja godine ići na novo”, rekao je Vučić.


Rekao je i da bi sledeće godine trebalo da krene izgradnja dečje klinike Tiršova 2.

On je dodao i da je sve spremno za obnovu kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

"Potpisuju se ugovori i idemo odmah u radove u Novom Sadu i Kragujevcu", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija