• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2020

07:34

PLAĆAĆEMO PUTARINU I NA IBARSKOJ? Zbog jedne opasne činjenice mogla bi da se desi VELIKA PROMENA NA POPULARNOJ MAGISTRALI

Društvo

PLAĆAĆEMO PUTARINU I NA IBARSKOJ? Zbog jedne opasne činjenice mogla bi da se desi VELIKA PROMENA NA POPULARNOJ MAGISTRALI

Podeli vest

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da se traži način da se rastereti saobraćaj teških kamiona Ibarskom magistralom, te da postoje ideje da se možda uvede plaćanje putarine na magistralnim putevima.

Ibarskom magistralom, kaže, saobraća dosta teških vozila, umesto da, radi bezbednije vožnje, idu auto-putem

Drobnjak ističe da, uprkos saobraćaju na auto-putu "Miloš Veliki", na Ibarskoj magistrali ima vozila, te da ova deonica nije u velikoj meri rasterećena, a da je bila i da će ostati opasna.

"Ima dosta kamiona koji izbegavaju da plaćaju putarinu. Imamo ideju da vidimo da na tim magistralnim putevima, gde ima dosta teških vozila, da počnemo da naplaćujemo putarinu, kako bi, radi bezbednosti, te teške kamione naterali da koriste auto-put", rekao je Drobnjak za RTS.

Direktor "Puteva" rekao je da su putari radili i tokom vanrednog stanja, i naveo da su putari radili i za vreme epidemije na deonicama ka severu, jugu, zapadu i istoku Srbije.

Navodi da se trenutno rade deonice Brza Palanka-Kladovo, Vlasotince-Svode, obilaznica oko Beograda, kao i put od Ovčar Banje ka Užicu.

Foto: Informer DN

 



Ističe da je završena deonica od Batrovaca do Kuzmina, i da to sada izgleda "kao pista u Monci".

Najzahtevnije deonice, gde ima dosta problema, jesu Preljina-Požega i obilaznica oko Beograda.

Prema njegovim rečima, druga cev tunela "Straževica" biće probijena za 15 dana.

"Imamo četiri velika mosta na tom delu i to treba da bude završeno do kraja iduće godine. Najveći problem u Srbiji je obilaznica oko Beograda, jer je tu veliki saobraćaj", ističe Drobnjak.

Što se tiče deonice od Kule do Vrbasa, Drobnjak navodi da su izvođači krenuli da rade i da će završiti do novembra, a projekat se finansira novcem Svetske banke.

Najavljuje da će veoma zahtevna deonica od Ovčar Banje do Užica biti završena do 1. septembra, a tokom turističke sezone radovi mogu biti privremeno prekidani, kako se ne bi stvarale gužve, kaže Drobnjak.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija