• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.05.2020

13:58

(FOTO) NOVIH 3.300 KVADRATA ZA SMEŠTAJ KADETA VOJNE AKADEMIJE Vulin: Ulaganje u kvalitet obuke i obrazovanja naših oficira

Društvo

(FOTO) NOVIH 3.300 KVADRATA ZA SMEŠTAJ KADETA VOJNE AKADEMIJE Vulin: Ulaganje u kvalitet obuke i obrazovanja naših oficira

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas rekonstruisani objekat za smeštaj kadeta i slušalaca na Vojnoj akademiji od 3.300 kvadrata, sa 66 klimatizovanih soba, kancelarijama i pomoćnim prostorijama, a ukupna vrednost investicije je 215 miliona dinara.

Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da je istorija Srbije istorija ratova u borbi za slobodu i upravo „zbog toga je toliko važno i dragoceno da Srbija nikada ne prestane da školuje svoje oficire, podoficire, sve one koji brinu o Vojsci Srbije, koji jesu Vojska Srbije i koji će brinuti o bezbednosti svakog građanina naše zemlje“.

- Svako ulaganje u Vojnu akademiju je ulaganje u kvalitet života naših kadeta i ulaganje u kvalitet obuke i obrazovanja naših oficira, onih koji vode vojsku i onih koji će tek voditi vojsku. Izgradnja nove i rekonstrukcija ove zgrade i obezbeđivanje potpuno novog prostora za smeštaj profesora i studenata je prvo veliko ulaganje u Vojnu akademiju još od 1980. godine. Vreme je da uložimo u Vojnu akademiju, vreme je da nastavimo s radom i vreme je da od Vojne akademije napravimo ono što ona zaslužuje kvalitetom i svojih predavača i svojih kadeta - obrazovnu instituciju najvišeg ranga, obrazovnu instituciju zbog koje možemo da budemo ponosni i u zemlji i u svetu – poručio je ministar odbrane.

Foto: www.mod.gov.rs

Prema njegovim rečima, istorija Srbije je istorija borbe za slobodu i zato je vojna nauka nešto što je uvek „pripadalo Srbiji, o čemu se vodilo računa i što se proučavalo“.

- Tek od ove godine, zahvaljujući upornosti na prvom mestu pripadnika Vojne akademije i Rektorata Univerziteta odbrane, kao i Ministarstva odbrane, prvi put vojne nauke su postale priznate u okviru univerzitetske zajednice kao vojne nauke. Nadamo se da nećemo stati na tome i da ćemo jednog dana postati deo Srpske akademije nauka i umetnosti, ali zemlja koja je imala Živojina Mišića, koja je imala takve stratege, borce, komandante koji su pobeđivali od balkanskih ratova, do Prvog i Drugog svetskog rata, koja je imala takve stratege kao što su bili generali Pavković i Lazarević zaslužuje da ima vojne nauke kao posebne i zaslužuje da se njima posebno obrati pažnja – istakao je ministar Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Radove na rekonstrukciji objekta izveo je Vojnograđevinski centar "Beograd" Uprave za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse.

Govoreći o radovima i rekonstrukciji objekta, načelnik Vojnograđevinskog centra „Beograd“ potpukovnik Milovan Ostojić istakao je da je objekat projektovan i rekonstruisan za potrebe smeštaja studenata Vojne akademije.

- Objekat ima 3.300 kvadrata, tri apartmana, 58 dvokrevetnih soba, osam jednokrevetnih, pet kancelarija, četiri čajne kuhinje - naglasio je potpukovnik Ostojić dodajući da svaki sprat ima i pomoćne prostorije.

Foto: www.mod.gov.rs

Prema njegovim rečima, objekat je rekonstruisan po najsavremenijim propisima, u okviru kompletne rekonstrukcije izvršena i zamena svih instalacija, podova, plafona i sve sobe imaju sanitarni čvor.

- Vrednost investicije je 215 miliona dinara, a posebno bih naglasio da je i fasada urađena po propisima za energetsku efikasnost, da su sve sobe klimatizovane, a oprema i nameštaj su urađeni su od najkvalitetnijih materijala - naglasio je potpukovnik Ostojić dodajući da su ispunjeni svi uslovi da studenti mogu da borave u tom prostoru.

Obilasku su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić i članovi kolegijuma ministra odbrane.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija