• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink

23.05.2020

09:26

OVO SU 3 GLAVNA POKAZATELJA SITUACIJE U SRBIJI! Doktorka Darija: U Vranju SPECIFIČNA SITUACIJA

Društvo

OVO SU 3 GLAVNA POKAZATELJA SITUACIJE U SRBIJI! Doktorka Darija: U Vranju SPECIFIČNA SITUACIJA

Podeli vest

Činjenica da Srbija testira mnogo više pacijenata, nego u okruženju, je upravo zbog toga što ima asimptomatskih slučajeva, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević za TV Pink.

U Srbiji je juče, prvi put, nakon 63 dana bilo bez smrtnih slučajeva od COVID-19. Brojnovoobolelih je porastao za 105, a hospitalizovana su 744 pacijenta, a na respiratorima je 12 obolelih.

Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke  Instituta Srbije za javno zdravlje „Milan Jovanović – Batut“ rekla je za Novo jutro TV Pink da su ovi podaci ohrabrujući.

Kako objašnjava, sada veći broj pacijenata u Srbiji ima koronu, ali nema simptome, pa je tako i teže da se otkrije tačan broj zaraženih. Kako dodaje, to se dešava i u Vranju, koje je trenutno jedno od novih žarišta COVID-19.

Foto: google maps

 

- Dve trećine osoba zaraženih u Vranju nema simptoma korone. Sada moramo da znamo koliko ima asimptomatskih nosioca, kolko je ljudi na respiratoru i broj smrtnih ishoda. To su glavni pokazatelji situacije u Srbiji – kazal je dr Kisić.

ČInjenica da Srbija testira mnogo više pacijenata, nego u okruženju, je upravo zbog toga što ima asimptomatskih slučajeva.

-Oslabla je aktivnost virusa, jednim delom jer je manje prisutan, ali ima i asimptomatksih slučajeva – dodala je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija