• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Hepi

25.05.2020

09:58

MOGLI SMO DA PROĐEMO SA HILJADAMA MRTVIH KAO U ITALIJI I ŠPANIJI, ALI... Lončar bez zadrške: URADILI SMO ONO ŠTO SMO OBEĆALI GRAĐANIMA!

Društvo

MOGLI SMO DA PROĐEMO SA HILJADAMA MRTVIH KAO U ITALIJI I ŠPANIJI, ALI... Lončar bez zadrške: URADILI SMO ONO ŠTO SMO OBEĆALI GRAĐANIMA!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je na početku epidemije koronavirusa Srbija imala sve predispozicije i veću šansu da u epidemiji prođe sa hiljadama mrtvih, kako je bilo u Italiji i Španiji, ali da je to izbegnuto zahvaljujući dobroj saradnji zdravstvenog sistema i organa vlasti



Lončar je za TV "Hepi" rekao da je taj scenario izbegnut zahvaljujući dobroj saradnji zdravstvenog sistema sa vlastima, i da je ostvareno ono što je građanima na početku epidemije obećano, da će se boriti za svaki život i da ima što manje umrlih.

- Obećali smo da ćemo se boriti za živote. Nije bilo jednostavno uraditi sve ovo, pokazali smo da smo ozbiljna država. Zdravstveni sistem je zatvoren i imali smo veliku sreću da smo imali odličan tandem sa predsednikom republike Aleksandrom Vučićem - kazao je Lončar.

Lončar je rekao i da zdravstveni sistem ne bi imao šanse u borbi sa epidemijom koronavirusa da nije veliki broj zdravstvenih objekata u prethodnom periodu izgrađen ili renoviran.

 

Foto: Printscreen/TV happy

Prema njegovim rečima problem sa epidemijom koronavirusa nije završen.

- Ovaj problem nije završen, svet se promenio, nećemo moći da pričamo o nekim drugim stvarima a da se ne bavimo virusima i bakterijama i drugim stvarima u koje se razumeju samo lekari - rekao je Lončar.

Lončar je rekao da su u borbi protiv koronavirusa nemerljivo pomogli saveti kineskih stručnjaka.

- Imali smo dileme vezano za karantine, izolacije. Njihova mišljenja i iskustvo mnogo su olakšali da donosimo odluke. To ne smanjuje ulogu naših epidemiologa i infektologa koji su dali nemerljiv doprinos svojim znanjem, iskustvom i poznavanjem našeg mentaliteta i zdravstvenog sistema - kazao je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija