• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2020

12:21

SJAJNA VEST! Prosečna martovska neto plata 59.681 dinara, veća 8,6 odsto!

Društvo

SJAJNA VEST! Prosečna martovska neto plata 59.681 dinara, veća 8,6 odsto!

Podeli vest

Prosečna neto plata u Srbiji za mart 2020. godine iznosila je 59.681 dinar i veća je nominalno za 10 procenata, a realno za 8,6 odsto u odnosu na isti mesec godinu ranije, objavio je Republički zavod za statistiku


Martovska prosečna bruto zarada iznosila je 82.320 dinara, što je nominalno više za 10,1 posto, a realno za 8,7 procenata nego u martu 2019.

Medijalna neto zarada je u martu iznosila 44.818 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Rast bruto zarada u periodu januar-mart 2020. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 10,4 procenta nominalno, odnosno 8,4 posto realno.


Istovremeno, neto zarade su u prva tri meseca porasle nominalno za 10,3 odsto, i za 8,3 procenta realno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Second hand

pre 3 godine

Da li imate info koliko ljudi radi za minimalac?!? Kolika je inflacija u martu i aprilu???

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija