• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2020

22:53

DOKTORKA GRUJIČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O ZDRAVSTVENOM SISTEMU SRBIJE: Mojim pacijentima na onkologiji najviše nedostaje...

Društvo

DOKTORKA GRUJIČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O ZDRAVSTVENOM SISTEMU SRBIJE: Mojim pacijentima na onkologiji najviše nedostaje...

Podeli vest

Doktorka Danica Grujičić gostovala je u emisiji "Ćirilica" i tom prilikom govorila o zdravstvu u Srbiji ističući da se taj sistem odlično snašao i u borbi protiv korone, ali i inače, u borbi sa drugim bolestima

- Ja gledam pacijente na onkologiji, šta im najviše nedostaje - razgovor. To je nekad delotvornije nego bilo koja terapija. Moramo razviti psihoonkologiju, moramo naučiti ljude da kad ih zaboli duša, nije sramota sa nekim da porazgovaraju. Moramo razviti sistem porodičnog lekara, to postoji na Kubi. Često pričamo o tom zadravstvu na Kubi, oni to imaju. Postoje neke bolesti koje su retke i kad imate takvu bolest, normalno je da država pošalje takve pacijente u inostranstvo na lečenje. To su bolesti o kojima se malo zna i samo u nekoliko država u svetu se leče. Ali takođe imamo bolesti i pacijente koje smo mi ovde izlečili, ljudi dolaze kod nas, znate koliko ih ima, mi smo im pomogli, a roditelji nema gde nisu bili pre toga, niko nije mogao da im pomogne. Nije ni taj Zapad tako sjajan - objasnila je doktorka Grujičić.

 

 

Velika ulaganja

Ovo ministarstvo je prema onkologiji stvarno napravilo veliku stvar. Da nije napravljena Onkologija 2 u Beogradu, mi bismo mogli da se slikamo. Mi smo gama nož čekali 25 godina, "X nož" nismo čekali uopšte. Sledeće godine dobijamo još jednu bolju mašinu. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzjordje milosavljevic

pre 3 godine

Ne vredi gama noz kad ti americki avioni izbacili 1000 tona osiromasenog uranijuma po selima, pojedes voce i povrce i vodu popijes i umres od cancera. Treba celu srbiju proveriti zemlju sa gajger milerovim brojacem.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija